Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mutare strategică făcută de Zelenski: a schimbat componența Consiliului Național de Securitate

ytimg.com
Volodimir Zelenski

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a semnat un decret privind retragerea din Consiliul de Securitate Națională și Apărare a foștilor șefi ai SBU și a Procuraturii Generale. Decretul a intrat în vigoare la 4 august 2022.

Astfel, Ivan Bakanov și Irina Venediktova au fost demiși din Consiliul de Securitate Națională și Apărare.

În același timp, noul procuror general Andriy Kostin și prim-vicepreședintele Serviciului de Securitate al Ucrainei, Vasyl Malyuk, care acționează în calitate de șef al serviciului special, au fost introduși în componența personală a Consiliului.

Rada Supremă a Ucrainei a demis-o pe Venediktova din funcția de procuror general în 19 iulie 2022, iar la scurt timp Zelenski a semnat un decret privind demiterea.

În aceeași zi, Ivan Bakanov a fost demis din funcția de șef al Serviciului de Securitate de către majoritatea parlamentară.

Aceasta a fost precedată de publicarea decretelor lui Zelenski privind îndepărtarea lui Bakanov din atribuțiile șefului SBU și din funcția de procuror general Irina Venediktova.

Zelenski a explicat această decizie prin faptul că, din cauza numărului mare de trădători dintre angajații procuraturii și ai SBU, care au rămas în teritoriul ocupat și lucrează pentru Rusia, au apărut întrebări la adresa șefilor SBU și a procurorului general.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.