Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mutare importantă în Coreea de Sud: Cum vrea noul președinte să rezolve 'PROBLEMA' nord-coreeană

www.click.ro
coreea de sud coreea de nord

Noul preşedinte sud-coreean Moon Jae-in, care şi-a anunţat primul său cabinet şi stafful prezidenţial, a numit un expert pe probleme nord-coreene la conducerea Serviciului Naţional de Informaţii (NIS), conform biroului prezidenţial, relatează Reuters.

Suh Hoon a lucrat la NIS timp de 28 de ani, perioadă de timp în care a organizat şi a participat la negocieri în cadrul a două summit-uri între cele două Corei, potrivit unei comunicat difuzat de preşedinţia sud-coreeană, anunță Agerpres.

Citește și: Se pregătește întâlnirea MILENIULUI? Ce e dispus să facă noul președinte sud-coreean

Lee Nak-yon, guvernator al provinciei Jeolla de Sud, a fost numit în funcţia de premier, se arată în comunicat. Im Jong-seok, care a fost şef de campanie al preşedintelui Moon, a fost numit şeful personalului preşedinţiei, iar un fost oficial în domeniul securităţii va conduce serviciul pentru securitatea preşedintelui.

Moon Jae-In, fost avocat specializat în apărarea drepturilor omului, şi-a început miercuri mandatul de preşedinte al Coreii de Sud, pentru cinci ani, după ce a câştigat detaşat alegerile desfăşurate cu o zi înainte.

Acest scrutin anticipat, desfăşurat pe fondul unor puternice tensiuni cu Coreea de Nord, a fost organizat pentru a o înlocui pe fosta preşedintă Park Geun-Hye, implicată într-un mare scandal de corupţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.