Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mutare RAPIDĂ a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi: Cum a dat-o de gol Augustin Lazăr

Inquam Photos / Octav Ganea
lazar kovesi

Laura Codruța Kovesi are mari probleme în ultimele două săptămâni! Contestată vehement de politicienii cu probleme penale, șefa DNA a fost propusă pentru revocare de către ministrul Justiției, Tudorel Toader. Totul s-a întâmplat după ce Antena 3 a difuzat înregistrările din sediul DNA Ploiești în care procurori și polițiști judiciari vorbesc despre dosare, plantare de probe, denunțuri inventate, presiuni asupra martorilor și falsificare de documente.

Pentru a încerca să se apere, Kovesi a făcut un raport rapid pe care l-a și trimis la Parchetul General. Mutarea în viteză a șefei DNA a fost dată de gol chiar de Augustin Lazăr, procurorul general al României. Mai mult, Lazăr a spus că tot ce a făcut Kovesi în raportul despre DNA Ploiești este corect.

Citește și: A ÎNCEPUT procesul comisarului Traian Berbeceanu! Ce SOLUȚIE au dat judecătorii

”A trimis un raport prin care a vorbit despre vulnerabilitățile care au fost semnalate la Ploiești. Am văzut ce au făcut, este bine ce au făcut, am dispus generalizarea acestor verificări în tot Ministerul Public.”, a declarat Lazăr, făcând referire la controalele pe care le-a dispus la DNA, DIICOT şi parchetele curţilor de apel.

Lazăr a abordat și subiectul marilor înfrângeri ale DNA, printre care și clasarea dosarului Microsoft din motive de prescriere a termenului.

Citește și: REVOLTĂTOR! Cum a fost UMILIT Gică Popescu

”Noi verificăm cum au fost calculate termenele de prescripție. Să vedem Înalta Curte, Curtea de Apel București, cum au decis ele că s-ar putea calcula, dacă e cazul vom face o cerere de recurs în interesul legii. Cam 30 de zile durează.”, a spus Augustin Lazăr.

Procurorul general a explicat şi de de ce a durat o săptămână până să fie declanşate controale la nivelul Ministerului Public, de la momentul izbucniii scandalului înregistrărilor de la DNA Ploieşti.

Citește și: Vești MARI! Programul „Prima Casă” are OK-ul pe anul 2018! Ce bănci vi-l acordă

"Noi nu ar trebui să reacţionăm emoţional şi sub imperiul emoţiei evenimentelor în curs. Le analizăm, vedem ce ar fi de făcut şi dacă ar fi măsuri care să prevină, să remedieze faptele şi apoi să prevină lucrurile care s-ar putea întâmpla. În momentul în care avem certitudinea că putem cere colegilor să ia nişte măsuri rezonabile şi logice, o facem fără ezitare.

Augustin Lazăr nu crede că scandalul înregistrăilor, lansat de fostul deputat Vlad Cosma, are o bază temeinică: "Se urmăreşte o manipulare politică, publică, o manipulare care să creeze un sentiment de emoţie în public că justiţia nu este capabilă să îşi gestioneze propriile problem, că este necesar să intervină o altă autoritate, cum ar fi cea executivă, să-i regleze problemele, iar cel în cauză să beneficieze şi el de un bonus, în sensul de a fi absolvit de raăpundere, respectiv să fie privit ca fiind mai presus de lege, cee ce Constituţia interzice. Niciun cetăţean nu poate fi mai presus de lege.

Citește și: Mesaj LIMPEDE al preşedintelui Klaus Iohannis! Ce spune despre revocarea din funcţie a şefei DNA .

 

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.