Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Mutare' spectaculoasă pentru procurorul care a instrumentat dosarul 'fermei de porci': Ce s-a întâmplat cu Marian Drăgulescu

Inquam Photos / Octav Ganea
dosare

'Cadou' pentru Marian Drăgulescu, procurorul care a instrumentat dosarul Salcia, în care a fost trimis în judecată Ilie Dragne, administratorul fermei de porci Salcia, unde acţionar majoritar este fiul lui Liviu Dragnea. Procurorul se mută la DNA, potrivit unor surse din sistem ale Mediafax.

Acesta ar urma să înceapă activitatea la DNA chiar de săptămâna următoare.

Citește și: Omul lui Mihai Tudose, atac fără precedent la adresa lui Mugur Isărescu: 'A devenit risc sistemic sever'

Marian Drăgulescu venise în aprilie la Parchetul General de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, prin delegare valabilă iniţial până în octombrie şi prelungită până în aprilie 2018. După finalizarea anchetei în dosarul Salcia, acesta va activa în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, spun sursele menţionate.

Ilie Dragne, administratorul fermei de porci Salcia din Teleorman, unde acţionar majoritar este fiul lui Liviu Dragnea, a fost trimis în judecată, alături de alte 4 persoane. Acesta este judecat pentru folosirea cu rea credinţă a creditului societăţii. Acuzaţia de complicitate la evaziune a fost clasată.

Alături de Ilie Dragne au fost trimişi în judecată Ştefan Anton Moroşanu, Dumitru Mişu, Aurelian Voicu şi Stefano Rossi.

În dosar sunt investigate infracţiuni de evaziune fiscală şi de folosire, cu rea-credinţă, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu. În luna august, procurorii au făcut 80 de percheziţii, anunţând că 12 firme sunt implicate. Ilie Dragne era acuzat de complicitate la evaziune fiscală, acuzaţia fiind clasată. Acesta a fost trimis în judecată pentru folosirea cu rea credinţă a creditului societăţii.

Citește și: S-a dat SENTINȚA într-un dosar inițiat de Traian Berbeceanu: Ce pedepse au primit cei acuzați de comisar

Dragne a fost reţinut pe 10 august, iar ulterior procurorul de caz a decis să fie plasat sub control judiciar.

În total, 60 de oameni au fost audiaţi, în calitate de martori sau suspecţi, pentru nouă dintre ei fiind dispusă reţinerea. Anchetatorii au stabilit, ulterior, că nu este necesar să ceară arestarea pentru niciunul dintre ei, doar cinci fiind trimişi în judecată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.