Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mutări geopolitice spectaculoase: Boris Johnson negociază o alianță alternativă la UE (presă)

Agerpres - Reuters
Boris Johnson

Premierul britanic Boris Johnson a propus mai multor state înființarea unei noi alianțe politice, economice și militare ca alternativă la Uniunea Europeană, scrie cotidianul italian Corriere della Sera.

Vezi și: Rusia construiește noua ordine mondială - Lavrov anunță o lovitură uriașă: Argentina și Arabia Saudită ar fi interesate să se alăture BRICS

Noua alianță ar avea ca lider Marea Britanie și ar include Ucraina, Polonia, Estonia, Letonia și Lituania. Este luată în vedere și Turcia pentru o dată ulterioară, au declarat sursele pentru ziarul italian. Potrivit acestora, inițiativa britanică ar presupune o alianță de țări care se luptă puternic pentru suveranitatea lor națională, care sunt liberale în economie și hotărâte să contracareze politicile Moscovei.

Premierul britanic și-a împărtășit ideea președintelui ucrainean Vladimir Zelenski în timpul vizitei sale la Kiev din 9 aprilie, a spus ziarul, dar Kievul nici nu a respins propunerea și nici nu a susținut-o.

Potrivit Corriere della Sera, Zelenski ar putea lua inițiativa lui Johnson mai în serios dacă UE nu recunoaște statutul Ucrainei de candidat la aderarea la bloc atunci când liderii săi se vor reuni pentru un summit în 23-24 iunie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.