Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Myanmar - Aung San Suu Kyi, absentă la redeschiderea procesului său

DW
Aung San Suu Kyi

Fosta lideră a Myanmarului, Aung San Suu Kyi, nu s-a prezentat la redeschiderea procesului său, luni, a anunţat avocatul său pentru AFP.

Aung San Suu Kyi, care conducea un guvern civil, a fost destituită în februarie în timpul ultimei lovituri de stat a armatei, ceea ce cufundat Myanmarul în haos.

Junta a lansat o reprimare brutală împotriva manifestaţiilor prodemocraţie, iar forţele sale au ucis până la ora actuală peste 1000 de civili, potrivit unui ONG de supraveghere a drepturilor omului.

Aflată în arest supravegheat la domiciliu, având puţine contacte cu exteriorul, Suu Kyi, 76 de ani, trebuie să facă faţă unei serii de acuzaţii ce ar putea duce la condamnarea ei pentru mai mult de 10 ani.

Procesul său pentru încălcarea restricţiilor sanitare legate de coronavirus şi pentru importul ilegal de aparate walkie-talkie ar urma să reînceapă luni, după o pauză de două luni.

Suu Kyi s-a întors acasă după o întâlnire prealabilă audierii cu echipa sa juridică, pentru că are 'rău de mijloace de transport', a declarat avocatul ei, Min Soe. 'Ea nu a urcat într-o maşină de două luni. De aceea ea suferă azi de rău de transport (...). Ea a declarat că trebuie să se întoarcă acasă pentru a se odihni cum trebuie', a adăugat el.

'Suntem foarte îngrijoraţi pentru starea sa de sănătate', a adăugat Min Soe, potrivit căruia Aaung San Suu Kyi este monitorizată în permanenţă de un medic şi o infirmieră.

În iulie, doi martori ai acuzării au absentat de la audiere după ce au fost infectaţi cu noul tip de coronavirus, în toiul valului trei al epidemiei în această ţară.

Aung San Suu Kyi şi personalul său au fost vaccinaţi complet împotriva COVID-19 după ce au fost plasaţi în detenţie de către armată.

Junta militară a justificat preluarea puterii drept un mijloc de a proteja democraţia, invocând fraude electorale în timpul alegerilor legislative din noiembrie, câştigate de partidul lui Aung San Suu Kyi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.