Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

N-a fost mai breaz: Ministrul Culturii s-a făcut de RÂS, la Digi 24 - VIDEO

Ministrul Culturii, Daniel Breaz, a vorbit, la Digi24, despre ce reprezintă pentru el „ca român, ca şi cadru didactic” poetul Mihai Eminescu, despre care a afirmat că este "cel mai mare poet care l-a dat România".

„Pentru mine ca om, ca român, pot să spun, ca şi cadru didactic....eu consider, aşa cum consideră foarte multă lume, că este practic cel mai mare poet care l-a dat România, cel puţin până în momentul de faţă. O operă extraordinară”, a spus ministrul Culturii.

Citește și: Incredibil! Spitalele impun ‘taxa pentru mame’- Iată care este cauza

Daniel Breaz s-a arătat iritat atunci când a fost întrebat dacă are în minte nişte versuri de Mihai Eminescu şi dacă le poate recita şi a făcut mai multe cacofonii.

"Una dintre poeziile care cred că este în mintea fiecărui român e ”Luceafărul”. Bine, nu toată, că nu ştiu câţi dintre români pot să reproducă această poezie. Este extrem de lungă. Cred că câteva versuri din ”Luceafărul” există în mintea fiecărui român", a afirmt Breaz.

Citește și: Fabulos! Cine fabrică, în România, praf de stele

Solicitat să explice semnificaţia versurilor şi să recite câteva, Daniel Breaz a replicat: "Acum ce facem aici? Suntem la o oră de română, în care să fac comentariul literar al versurilor?".

Breaz a susţinut că îi place să citească şi poezie, "şi un roman bun", dar niciodată nu a fost "omul care să facă comentarii literare".

Citește și: Caz șocant! Acuze extrem de grave la adresa unui celebru hipermarket: Șoarece mort găsit în pâine (foto)

Solicitat să spună câteva versuri din Eminescu importante pentru el, ministrul Culturii a afirmat: "Pot să vă spun un singur vers. Suntem aici la o oră de limba română sau la un examen de bacalaureat? Pot să spun un vers, atâta vreau să spun, ca să vă satisfac şi dumneavoastră plăcerea sau dorinţa de a vedea dacă cunosc un singur vers: Cobori în jos, luceafăr blând".

Valer Daniel Breaz a deţinut funcţia de rector al Universităţii „1 Decembrie” din Alba Iulia. El este profesor doctor la Universitatea „1 Decembrie 1918", domeniile sale de interes fiind teoria geometrică a funcţiilor, funcţii univalente, operatori integrali şi analiza matematică.

Citește și: Incredibil! Spitalele impun ‘taxa pentru mame’- Iată care este cauza

A urmat cursurile Facultăţii de Matematică-Informatică, secţia matematică, din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, unde a făcut şi masteratul, iar în 2002 a obţinut titlul de doctor în matematică, specializarea analiză matematică, cu teza „Operatori integrali pe spaţii de funcţii univalente".

Din 1998, lucrează în mediul academic, fiind mai întâi seminarist, apoi asistent universitar titular, lector, conferenţiar, iar din 2009, profesor titular la Catedra de Matematică Informatică a Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, disciplinele „Analiză complexă”, „Analiză matematică”.

Citește și: Fabulos! Cine fabrică, în România, praf de stele .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.