Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nadal va reveni în circuitul ATP la Brisbane International, după un an de pauză: “Ne vedem acolo”

atptour.com
rafael nadal

Fostul lider ATP Rafael Nadal a anunţat, vineri, că va reveni în circuitul ATP la turneul Brisbane International, eveniment de pregătire pentru Australian Open din ianuarie.

Tenismanul, de 22 de ori câştigător al unui Grand Slam, nu a mai jucat un meci de când a fost eliminat în turul doi al Australian Open la începutul acestui an, din cauza unei probleme la un flexor al şoldului, conform News.ro.

Iniţial, se estima că Nadal va lipsi doar opt săptămâni, dar el a fost operat la şold în iunie.

"După un an de absenţă din competiţie, este timpul să revin", a declarat Nadal într-o înregistrare video postată pe reţelele de socializare. "O voi face la Brisbane, în prima săptămână din ianuarie. Ne vedem acolo".

Luna trecută, directorul turneului Australian Open, Craig Tiley, a confirmat că Nadal va participa la primul turneu de Grand Slam al anului.

Nadal a declarat că se aşteaptă să se retragă după sezonul 2024, o serie de accidentări limitându-i apariţiile în circuit.

El a ieşit din top 100 pentru prima dată în ultimii 20 de ani la începutul sezonului şi a coborât pe locul 633 mondial, dar este eligibil pentru un clasament protejat după ce a fost accidentat şi nu a participat la niciun eveniment timp de cel puţin şase luni.

Nadal şi-a exprimat anterior dorinţa de a mai juca la un French Open şi de a reprezenta Spania la Jocurile Olimpice de la Paris de anul viitor, înainte de a se retrage la finalul celui de-al 23-lea sezon în circuit.

Turneul de la Brisbane, care revine după o pauză de trei ani forţată iniţial de pandemia COVID, se va desfăşura între 31 decembrie şi 7 ianuarie.

Australian Open va avea loc la Melbourne Park în perioada 14-28 ianuarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.