Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NASA, vești bune pentru OMENIRE: Prima dovadă clară că pe Jupiter ar putea exista viaţă - VIDEO

www.wikipedia.org

Cei de la NASA au venit cu vești incredibile pentru întreaga omenire! Aceștia au descoperit forme de viață la suprafața unuia dintre sateliții celei mai mari planete din Sistemul Solar. Astronomii NASA care care analizează imaginile preluate de telescopul spațial Hubble au confirmat existenţa unor nori de vapori de apă care erup de la suprafața Europei, unul dintre sateliții planetei Jupiter.

Aceştia cel mai probabil au apărut în urma unor fenomene de tip gheizer care indică faptul că această lună, care dispune de un uriaș ocean de apă sub calota glaciară care o acoperă, este o lume activă care rămâne favorită în descoperirea unor eventuale forme de viață extraterestră.

Citește și: La nici o lună de la divorț, Elena Băsescu a reluat legătura cu un fost iubit

Repetarea observării vaporilor de apă deschide oportunitatea unor viitoare misiuni spre Europa care să poată aduna mostre din oceanul interior al acestui satelit, fără a fi nevoie să foreze prin kilometri de gheață.

"Oceanul Europei este considerat unul dintre cele mai promițătoare locuri care ar putea adăposti viață din sistemul solar", susține Geoff Yoder, administrator al Directoratului Științific al Misiunilor NASA de la Washington. "Acești nori de vapori, dacă există într-adevăr, ar putea să ne ofere o altă modalitate (mai facilă n.r.) de a aduna mostre din subsolul Europei", a adăugat el, conform Realitatea.

În decembrie 2012, telescopul Hubble a detectat ceea ce păreau a fi nori din vapori de apă care se extindeau până la 200 de kilometri în spațiu, dinspre polul sud al Europei. Această informație, făcută publică în 2013, nu a fost confirmată până în prezent prin repetarea observației și a provocat reacțiile pline de entuziasm ale comunității de astrobiologi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.