Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

National Gallery a preluat trei opere de artă din secolul XVIII în valoare de 10 milioane de lire sterline

Fortune
lira sterlina

National Gallery a preluat trei opere de artă din secolul XVIII, inclusiv un pastel considerat cea mai importantă realizare a pictorului elveţian Jean-Étienne Liotard, care au o valoare totală de 10 milioane de lire sterline.

Operele de artă au fost însuşite permanent de muzeu în locul impozitului pe succesiune, informează The Guardian.

Citește și: Amendă pentru Klaus Iohannis! Motivul pentru care a fost sancționat președintele

„Le Déjeuner Lavergne” (1754) era împrumutat galeriei din octombrie 2018. Preluarea lui decontează 8,7 milioane de lire sterline din impozit. Pictura era deţinută de bancherul George Pinto, care a murit în 2018 la vârsta de 89 de ani într-un accident de maşină, şi a fost primită ca parte a schemei Acceptance in Lieu (AIL), care permite familiilor să îşi reducă impozitele.

Liotard este unul dintre cei mai importanţi pictori ai genului pastel din secolul XVIII, iar „Le Déjeuner Lavergne” este considerată cea mai ambiţioasă şi cea mai bună lucrare a sa. Ea a fost cumpărată în 1755 de vicontele Dungannon şi a rămas în Marea Britanie de atunci.

Celelalte două lucrări preluate de galerie sunt semnate de Thomas Gainsborough (portret al lui Margaret Gainsborough, 1777), în valoare de 1,1 milioane de lire sterline, şi de Thomas Lawrence (portret al lui Hon Peniston Lamb, 1790), evaluat la 146.000 de lire sterline.

Citește și: Avertisment dur fără precedent al lui Raed Arafat: Este posibil să ajungem într-o situaţie mult mai gravă decât cea prin care am trecut

Toate cele trei tablouri provin din colecţia lui Pinto, mecena al National Gallery, şi au fost ţinute în casele lui din Knightsbridge şi Kent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.