Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Naţionala de baschet masculin a fost confirmată de FIBA în precalificările World Cup 2023

minge de baschet

Naţionala de baschet masculin a României va evolua în faza a 2-a a precalificărilor World Cup 2023, forul internaţional confirmând prezenţa tricolorilor între cele 12 echipe naţionale participante din Europa, potrivit news.ro.

După încheierea preliminariilor EuroBasket 2022, turneu final care a fost ratat de România, FIBA a anunţat lista echipelor europene care vor participa în faza a doua a precalificărilor World Cup 2023. Din cele 12 echipe, patru provin din faza inaugurală a precalificărilor World Cup, iar opt din preliminariile EuroBasket2022.

Citește și: BREAKING SURSE Proiectul rețelei electrice de la Spitalul Neamț NU A AVUT AVIZE iar inginerul pentru instalațiile de oxigen și aer comprimat e „AMNEZIC”

Acestea sunt: Belarus, Islanda, Portugalia, Slovacia (precalificări World Cup), respectiv Austria, Danemarca, Letonia, Muntenegru, Macedonia de Nord, România, Suedia, Elveţia (din grupele preliminarii EuroBasket 2022).

În faza a doua a precalificărilor mondiale vor exista patru grupe de câte trei echipe, din care primele două clasate trec în faza următoare a calificărilor, unde vor aştepta alte 24 de echipe naţionale prezente la EuroBasket 2022.

Data la care se va efectua tragerea la sorţi a grupelor din care face parte şi România (faza 2) urmează a fi anunţată de FIBA.

Turneul final World Cup 2023 va fi găzduit de Indonesia, Japonia şi Filipine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.