Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Naţionala de junioare U18 a debutat cu o victorie la Campionatul Mondial de handbal, dup ce a învisn Slovacia cu 22-21

evz.ro
handbal feminin romania

Naţionala de junioare U18 a debutat cu o victorie la Campionatul Mondial din Polonia, după ce a învins Slovacia cu 22-21 (10-11), scrie Mediafax.

România U18 a avut destul trac în prima partidă la Campionatul Mondial din Polonia, având o evoluţie cu lucruri bune, dar şi cu destule erori. În primele patru minute, fetele conduse de Carmen Amariei au ratat două aruncări de la 7 metri în primele 4 minute, prin Cace şi Vâlcan. Reversul medaliei, Diana Ciucă a intrat în meci cu mult curaj, fiind la un nivel foarte ridicat încă din primele 10 minute, când a şi parat două aruncări de la 7 metri.

Partida dintre România şi Slovacia a fost echilibrată pe tot parcursul celor 60 de minute, diferenţa maximă fiind de 3 goluri (17-14, min. 42). Adversara a intrat în avantaj la pauză, cu 11-10, în ciuda faptului că portarul a făcut minuni în multe momente (Ciucă a adunat 12 parade în prima repriză). Un gol marcat de Andreea Târşoagă cu eliminare la adversară a destabilizat puţin Slovacia (16-14, min. 41), tricolorele s-au desprins apoi la 3 goluri, dar după aceste reuşite au urmat mingi irosite cu seninătate (o minge scăpată din mână, forţare în atac şi un contraatac ratat) care au schimbat din nou cursul jocului.

Citește și: FCSB va transfera un fundaș brazilian

Slovacia a egalat la 19-19 (min. 51) şi chiar a preluat conducerea în minutul 55 (20-19), cu toată opoziţia Dianei Ciucă, portarul care a parat şi a 5-a aruncare de la 7 metri. Pe final, România a reuşit să se adune la timp şi să revină la timp, după două aruncări de la 7 metri transformate cu siguranţă de Ioana Bălăceanu.

Naţionala U18 a câştigat cu 22-21, putând să se considere norocoasă, având în vedere că arbitrii au fluierat paşi în ultimele secunde la un contraatac al adversarei. În următorul meci, România va înfrunta joi Austria, care a luat locul Braziliei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.