Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Naţionala de tineret U21 condusă de Mirel Rădoi se află în faţa unei performanţe istorice, calificarea la Campionatul European

mirel radoi

Naţionala de tineret U21 condusă de Mirel Rădoi se află în faţa unei performanţe istorice, calificarea la Campionatul European, scrie Mediafax.

României îi sunt suficiente patru puncte din meciurile cu Ţara Galilor (azi, ora 19:00, Cluj) şi Liechtenstein (marţi, ora 21:00, Ploieşti) pentru a-şi asigura locul 1 şi a nu depinde de jocul rezultatelor.

Naţionala lui Mirel Rădoi pierde locul 1 în grupă dacă va fi înfrântă de Ţara Galilor în această seraă, iar Portugalia va câştiga ultimul joc cu Bosnia, pe teren propriu. Este un scenariu la care nimeni nu se gândeşte, dar există. Chiar şi în această situaţie, România încă mai are şanse de calificare la turneul final.

Cele mai bune patru echipe clasate pe locul 2 din cele 9 grupe (punctajele cele mai mari realizate cu naţionalele clasate pe locurile 1-5) primesc biletul pentru Campionatul European. În acest moment, România se află pe locul 2 într-un clasament al echipelor clasate pe locul 2, cu 15 puncte, după Croaţia – 16 p şi înaintea Suediei – 14p, Austriei – 12 p şi Poloniei – 12p, naţionalele care ar conta în bătălia ”locurilor” secunde.

Citește și: Dani Coman a mărturisit că a fost ofertat de FCSB

În cazul în care România pierde cu Ţara Galilor, rămâne cu 15 puncte, pentru că meciul cu Liechtenstein nu se va contabiliza în această ierarhie. Astfel, ar avea nevoie ca una dintre Suedia, Austria sau Polonia să se încurce. Suedia va juca pe teren propriu cu Belgia, liderul grupei 6. Cu o victorie a nordicilor, ambele echipe s-ar califica la turneul final, chiar dacă Belgia ar ”pica” pe locul 2. Austria mai are două jocuri destul de dificile în Grupa 7, în deplasare cu Serbia şi acasă cu Rusia, naţională care la rândul ei mai speră la locul 2.

Polonia mai are la rândul ei două partide în Grupa 1, cu Danemarca în deplasare şi cu Georgia acasă. Într-o anumită conjunctură, în această ecuaţie ar mai putea intra Slovenia (10 puncte), care are nevoie de două victorii cu Bulgaria (acasă) şi Franţa (deplasare), în cadrul Grupei 9.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.