Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Naționaliștii protestează la discursul lui Viktor Orban: 'Un lucru este etern, Transilvania - pământ românesc' / Forțele de ordine, în alertă

breaking news

Aproximativ o sută de membri şi simpatizanţi ai organizaţiilor "Calea Neamului" şi "Frăţia Ortodoxă" au ajuns la Băile Tuşnad, dar nu li se permite accesul în zona unde premierul ungar Viktor Orban îşi va ţine discursul programat la Universitatea de Vară "Tusvanyos", scrie AGERPRES.

Aceştia nu au primit brăţările de acces, deşi susţin că s-au înregistrat pe site-ul evenimentului, aşa cum au cerut organizatorii, şi sunt izolaţi de jandarmi, în apropierea intrării principale în tabără.

Comandantul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Harghita, colonelul Dan Iamandi, încearcă să-i convingă să renunţe la ideea de a merge la locul în care Orban Viktor îşi va ţine discursul.

Preşedintele Asociaţiei "Calea Neamului", Mihai Tîrnoveanu, şi cel al Asociaţiei "Frăţia Ortodoxă", Dan Grăjdeanu, spun că acest lucru este un abuz şi o încălcare a drepturilor, în condiţiile în care sunt paşnici şi nu au deranjat evenimentul.

Oamenii poartă drapele tricolore şi un banner pe care scrie "Un lucru este etern, Transilvania - pământ românesc", pe care Mihai Tîrnoveanu l-a afişat şi la ediţia din 2022 a Universităţii Tusvanyos, în timpul discursului lui Orban Viktor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.