Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NATO a încheiat cu un operator belgian de telecomunicaţii un acord privind apărarea cibernetică

NATO

NATO şi operatorul de telecomunicaţii belgian Proximus au încheiat un acord de colaborare în combaterea atacurilor cibernetice, relatează vineri agenţia EFE. Înţelegerea constă în realizarea de schimburi de informaţii şi este al zecelea acord de acest fel încheiat de Agenţia de Comunicaţii şi Informaţii (NCI) a NATO cu diverse companii în vederea colaborării pentru identificarea ameninţărilor cibernetice, prevenirea lor şi reacţia rapidă.

Concret, acordul cu societatea Proximus va permite acesteia şi Alianţei să-şi transmită reciproc informaţii despre aceste ameninţări pentru ca fiecare să-şi poată proteja mai bine reţelele informatice. Potrivit directorului general al NCI, Koen Gijsbers, în urma acordurilor încheiate de această agenţie cu societăţi din sectorul informatic au fost obţinute sute de indicii despre acţiuni de intruziune în reţeaua informatică a Alianţei, conform Agerpres.

La rândul său, directorul executiv al companiei Proximus, Dominique Leroy, a subliniat că 'la ora actuală, actorii responsabili de ameninţări sunt globali şi ameninţările cibernetice sofisticate cresc rapid', motiv pentru care 'este esenţială colaborarea pe bază de încredere' între instituţiile ce pot fi afectate de atacuri cibernetice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.