Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NATO are în plan organizarea de tabere de primire pentru colaboratorii săi afgani evacuaţi

vestidinrusia.ro
Summitul NATO din Bruxelles

Alianţa Nord-Atlantică intenţionează să înfiinţeze tabere de primire pentru afganii care au lucrat pentru NATO în Afganistan şi sunt evacuaţi în prezent din Kabul, după ce puterea a fost preluată de talibani, transmite dpa.

"Discutăm despre diferite locuri pentru cazarea temporară a afganilor", a declarat vineri secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la încheierea unei întâlniri cu miniştrii de externe din ţările aliate, potrivit agerpres.ro.

Jens Stoltenberg a adăugat că mai mulţi aliaţi şi-au manifestat deja disponibilitatea de a primi pe termen lung foşti colaboratori afgani ai NATO.

Potrivit ministrului german de externe Heiko Maas, imensa bază militară americană din Ramstein, în landul Renania-Palatinat, este deja utilizată ca centru de primire pentru solicitanţii de protecţie care sunt evacuaţi din Afganistan.

În plus, conform informaţiilor dpa, şi Kosovo urmează să preia o parte din afganii evacuaţi.

Conform estimării secretarului general al NATO, aproximativ 200 de afgani continuă să lucreze pentru NATO. În eforturile de evacuare din Kabul sunt de luat în calcul, de asemenea, angajaţii locali care au lucrat pentru contingentele naţionale.

Traseul afganilor evacuaţi de pe aeroportul Hamid Karzai include o primă oprire în Qatar sau în Kuweit. De acolo, ei îşi continuă călătoria spre Europa. Adăposturi temporare urmează să fie amenajate în baze militare deja existente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.