Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NATO avertizează Rusia: Suntem solidari cu Turcia

nato rusia

Evaluările oferite de statele NATO sunt conforme cu informaţiile potrivit cărora un avion militar rus a violat spaţiul aerian al Turciei, a declarat marţi secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, referitor la doborârea unui aparat militar rus de către forţele turce, în zona graniţei cu Siria, relatează DPA şi Reuters.

Citește și: Reacția lui Barack Obama după amenințările lui Vladimir Putin

'Noi suntem solidari cu Turcia şi sprijinim integritatea teritorială a aliatului nostru din cadrul NATO', a subliniat Jens Stoltenberg la finalul unei reuniuni extraordinare a Consiliului Nord-Atlantic la nivel de ambasadori.

El a lansat un apel 'la calm şi la detensionare' a situaţiei după doborârea unui avion militar rus care, potrivit Ankarei, violase spaţiul aerian al Turciei, şi a accentuat că inamicul comun (al NATO şi al Rusiei, n.r.) este gruparea jihadistă Statul Islamic, iar Moscova trebuie să se ghideze după acest principiu.

Citește și: IMAGINI ȘOCANTE Teroriștii sirieni i-au executat pe piloții ruși / VIDEO

Stoltenberg a mai menţionat că majoritatea atacurilor efectuate până acum de forţele ruse în Siria au avut loc în zone unde gruparea Statul Islamic nu este prezentă.

Aviaţia turcă a doborât marţi dimineaţă un bombardier rusesc Suhoi Su-24 care participa la operaţiunile aeriene lansate de Rusia în sprijinul trupelor regimului de la Damasc, la nord de Latakia, în nord-vestul extrem al Siriei, în apropiere de frontiera turcă. Autorităţile de la Ankara susţin că avionul rusesc a intrat în spaţiul aerian al Turciei şi că au fost emise mai multe avertismente, în timp ce Moscova dezminte categoric această variantă.

Citeşte şi: Turcia reacţionează după ameninţările lui Putin: 'Facem totul să ne apărăm'

Doborârea avionului rus a avut loc în contextul în care Moscova şi statele occidentale şi-au apropiat poziţiile cu privire la conflictul sirian pentru a-şi consolida lupta împotriva grupării Statul Islamic, care controlează suprafeţe întinse în Irak şi Siria, scrie agerpres.ro

Citeşte şi: SUA au prima reacție la conflictul armat dintre Turcia și Rusia

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.