Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NATO se așteaptă la un răspuns ferm și proporționat al Israelului: Jens Stoltenberg trage un semnal de alarmă

Pinterest
NATO

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că, deși Israelul are dreptul de a se apăra împotriva atacurilor, el se așteaptă ca răspunsul la asaltul Hamas din weekend să fie proporționat.

"În timp ce Israel răspunde, mă aștept, desigur, ca acest răspuns să fie proporționat și este important ca în timp ce acest conflict continuă, să facem tot posibilul pentru a preveni pierderea de vieți civile nevinovate", a spus el reporterilor.

NATO amenință cu un 'răspuns ferm' în cazul confirmării sabotajului gazoductului baltic

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a promis miercuri un "răspuns ferm" din partea Alianţei în cazul în care se va dovedi că avariile provocate la o conductă de gaz dintre Finlanda şi Estonia, în Marea Baltică, sunt rezultatul unui "atac deliberat", relatează AFP, potrivit news.ro.

Finlanda a anunţat marţi că bănuieşte că o intervenţie externă se află la originea scurgerii de gaze înregistrată la acest gazoduct care o conectează de Estonia pe sub Marea Baltică. "Este probabil ca deteriorarea conductei şi a cablului de telecomunicaţii să fi fost cauzată de o activitate externă", a declarat preşedintele finlandez Sauli Niinistö într-un comunicat, conform news.ro.

Cauza avariei la conductă nu este încă clară, dar "ancheta continuă, Finlanda şi Estonia cooperând", a precizat preşedintele finlandez.

"Amploarea pagubelor este de aşa natură încât trebuie să fi fost provocată de o forţă, care nu a fost, de exemplu, un scafandru sau un mic robot subacvatic, pagubele sunt mai masive", a subliniat, la rândul său, ministrul estonian al apărării, Hanno Pevkur, în timpul unei conferinţe de presă.

"Important acum este să stabilim ce s-a întâmplat şi cum s-ar fi putut întâmpla", a declarat Jens Stoltenberg, la Bruxelles, unde se desfăşoară o reuniune NATO.

"Dacă se va dovedi că a fost un atac deliberat asupra infrastructurii esenţiale a NATO, atunci, evident, va fi foarte grav şi va fi un răspuns solidar şi ferm din partea NATO", a declarat secretarul general al Alianţei.

Acest incident intervine la un an după sabotajul conductei Nord Stream care transporta gaze naturale din Rusia către Germania, la 26 septembrie 2022, a cărui origine rămâne încă o enigmă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.