Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NATO vrea să APERE România în fața unui eventual atac al Rusiei: Se ia în calcul trimiterea de efective ample în Marea Neagră

nave armata razboi naval portavion

Reuniunea de săptămâna aceasta de la Washington a miniştrilor de externe din statele NATO va lua în discuţie toate elementele ameninţării constituite de Rusia şi va încerca să convină asupra unui pachet de măsuri vizând consolidarea prezenţei militare aliate în Marea Neagră, a declarat un responsabil american de rang înalt, transmite Reuters.

'Accentul se pune pe poziţia Alianţei de apărare şi descurajare în regiunea Mării Negre', le-a declarat oficialul reporterilor, vorbind sub rezerva anonimatului înaintea reuniunii ministeriale, scrie agerpres.ro.

Citește și: Liviu Dragnea își taxează propriii subalterni: Greșeală impardonabilă!

Oficialul a mai arătat că Turcia rămâne un partener important al Statelor Unite, dar a menţionat că achiziţia de sisteme de rachete ruseşti S-400 plănuită de Ankara preocupă Washingtonul.

'Relaţia noastră nu este definită numai de chestiunea S-400, dar S-400 este un subiect foarte problematic pentru Statele Unite', a adăugat responsabilul citat.

Citește și: Atenție, fermieri! Petre Daea anunță victoria – A fost eliminată

Pentagonul a anunţat luni suspendarea tuturor livrărilor către Turcia de echipamente, precum şi a activităţilor ce vizează capacitatea operaţională a avioanele de vânătoare invizibile F-35, în încercarea de a descuraja achiziţionarea de către Ankara a sistemelor ruseşti S-400.

Marţi, ministrul interimar american al apărării, Patrick Shanahan, a declarat că se aşteaptă la soluţionarea disputei cu Turcia. 'Mă aştept să rezolvăm problema astfel încât ei să aibă echipamentul de apărare corect în privinţa (sistemelor) Patriot şi (avioanelor) F-35', le-a declarat Shanahan reporterilor la Pentagon.

Citește și: Răsturnare de situaţie în cazul bătrânei de 83 de ani concediate! Ecaterina Andronescu a reacționat în forță

El a menţionat că se aşteaptă la livrarea către Turcia a aparatelor F-35 aflate în prezent la baza Luke a Air Force.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.