Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nava Aquarius cu refugiați, discordie diplomatică între Franța și Italia. Ambasadorul Franței a fost convocat să dea explicații

Osa Cargo
franta italia

Ministerul italian al Afacerilor Externe a anunţat miercuri că l-a convocat pe ambasadorul Franţei la Roma, după declaraţii considerate "surprinzătoare" din partea preşedinţiei franceze despre soarta navei umanitare Aquarius, aflată în drum spre Spania, cu 629 de migranţi la bord, informează AFP, preia Agerpres.

Ambasadorul Christian Masset va fi primit la orele locale 10:00 (08:00 GMT) la Farnesina, sediul Ministerului Afacerilor Externe la Roma, a precizat o sursă diplomatică.

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a denunţat marţi 'cinismul şi iresponsabilitatea guvernului italian', care a refuzat acostarea navei Aquarius. Şeful statului francez 'a insistat să reamintească Dreptul maritim' care prevede că 'în caz de primejdie, cel mai apropiat loc îşi asumă responsabilitatea primirii' celor aflaţi în pericol.

Vezi și: Theresa May a mai obținut o victorie politică pentru Brexit: Amendamentul prin care parlamentul primește drept de veto asupra acordului cu Bruxelles, respins

Preşedintele Emmanuel Macron urmează să-l primească vineri pe noul premier italian Giuseppe Conte în vederea pregătirii Consiliului European din 28 şi 29 iunie, în special cu privire la problema migranţilor.

La sfârşitul săptămânii trecute, Matteo Salvini, noul ministru de interne al Italiei şi lider al partidului Liga, a refuzat acostarea unei nave cu migranţi în porturile italiene. Marţi, ONG-ul SOS Mediterana a anunţat că cei 629 de migranţi salvaţi în Marea Mediteraneană de nava Aquarius şi blocaţi în larg în urma unei dispute cu Italia şi Malta vor fi în final debarcaţi în Spania, care s-a oferit să-i primească.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.