Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nava Ocean Viking a salvat aproape 230 de suflete pe care le-a dus într-un port sigur

www.thenational.ae
Ocean Viking

Nava umanitară Ocean Viking a salvat în ultimele ore un grup de 223 de migranţi, inclusiv femei însărcinate şi copii, aflaţi pe Marea Mediterană iar acum  aceştia aşteatpă debarcarea într-un port sigur, potrivit presei italiene citate de AFP, citată de Agerpres.

Migranţii au fost salvaţi de nava închiriată de organizaţiile SOS Mediterranee şi Medici fără frontiere în cursul mai multor operaţiuni în largul Libiei.

Citeşte şi: Buletine noi! CTP, reacție la isteria apărută: 'Unii privesc asta ca și când li s-ar înfige un cip în cap. Ce minte îngustă au atâția oameni'

Cea mai recentă astfel de operaţiune a avut loc în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică în zona de căutare şi salvare a Maltei, unde au fost identificaţi 72 de migranţi la bordul unei ambarcaţiuni supraîncărcate.

Anul trecut, Organizaţia internaţională pentru migraţie (OIM) a înregistrat 1283 de decese în Marea Mediterană, cea mai riscantă pentru migranţi, soldată cu numărul cel mai mare de morţi, fiind ruta centrală, între Africa de nord şi Italia. Cel puţin 19.164 de migranţi şi-au pierdut viaţa pe mare în cursul ultimilor cinci ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.