Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NCDC: Focarul de holeră din Nigeria a provocat moartea a 1.768 de persoane, de la începutul anului

holera

Focarul de holeră din Nigeria a provocat moartea a 1.768 de persoane la nivel naţional de la debutul epidemiei, în luna ianuarie, a anunţat marţi Centrul Nigerian pentru Controlul Bolilor (NCDC), citat de agenţia Xinhua.

Directorul NCDC, Chikwe Ihekweazu, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc marţi la Abuja că până la jumătatea lunii august au fost înregistrate 47.603 cazuri suspectate de holeră în 23 de state şi pe teritoriul federal al capitalei.

"Cazurile au fost raportate de la începutul anului. Cele mai afectate au fost persoanele cu vârste cuprinse între cinci şi 14 ani, 51 de procente de sex masculin şi 49 de procente de sex feminin", a precizat Ihekweazu, menţionând că sistemul naţional de urgenţă multisectorial continuă să coordoneze răspunsul la nivel naional.

Înaltul oficial din cadrul NCDC a declarat că lipsa apei potabile în comunităţile rurale, personalul inadecvat pentru focarul de holeră, precum şi cantităţile insuficiente de vaccin alocate zonelor locale guvernamentale afectate se numără printre principalele probleme întâmpinate în răspunsul la izbucnirea epidemiei, potrivit Agerpres.ro.

Holera este o boală extrem de virulentă care se caracterizează, în forma sa cea mai severă, printr-un debut brusc manifestat prin diaree acută ce poate duce la deces prin deshidratare severă.

Epidemia de holeră din Nigeria persistă, apărând anual, îndeosebi în sezonul ploios şi mai frecvent în zonele insalubre, supraaglomerate, afectate de lipsa alimentelor şi a apei sigure şi în zonele în care defecarea în spaţii publice este o practică obişnuită.

Statul vecin, Niger, a anunţat la începutul lunii august că un focar de holeră din sudul ţării a provocat moartea a 12 persoane şi infectarea altor 201 în trei regiuni. Autorităţile sanitare din Niger au precizat că aceste focare ar fi conectate. Frontiera dintre Niger şi Nigeria reprezintă un punct fierbinte al focarelor de holeră, în contextul în care populaţiile se deplasează adesea liber între cele două ţări, cu restricţii minime, a precizat la acea vreme ministrul Sănătăţii din Niger, Idi Illiassou Mainassara, citat într-un comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.