Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nebunie din cauza BREXIT - Scaunul Theresei May se clatină serios. Numeroase instituţii financiare intenţionează să se transfere în Germania

rfi.fr
Brexit

Peste 45 de instituţii financiare intenţionează să se stabilească sau să îşi crească prezenţa în Germania, ca urmare a planului Marii Britanii de ieşire din Uniunea Europeană, a declarat marţi un oficial german, citat de Reuters, conform news.ro.

Numărul a fost menţionat de Felix Hufeld, preşedintele autorităţii germane de supraveghere a pieţelor financiare, BaFin, şi reprezintă cel mai important indiciu al impactului Brexitului asupra sectorului financiar din Germania.

Între băncile germane care au anunţat planuri de transferare a unora dintre operaţiunile lor din Uniunea Europeană la Frankfurt se află Citigroup, JPMorgan Chase, Morgan Stanley şi Standard Chartered.

Fost ministru de Finanțe, scenariu SUMBRU pentru Guvern: asta este VULNERABILITATEA cea mai mare

În luna august, Hufeld a spus că Germania procesează peste 25 de solicitări de obţinere a unei licenţe bancare.

Hufeld a mai cerut marţi o coordonare mai mare în Europa pentru combaterea spălării banilor.

”Pentru mine, prevenirea spălării banilor este o sarcină absolut ugentă”, a spus Hufeld, adăugând că în Europa este necesată o coordonare mai bună.

Deputaţii britanici i-au aplicat marţi, cu mai puţin de trei luni înaintea Brexitului, o înfrângere istorică premierului Theresa May, respingându-i masiv acordul cu privire la ieşirea din UE, declanşând depunerea unei moţiuni de cenzură de către opoziţia laburistă.

Camera Comunelor a respins textul cu 432 de voturi la 202 - cea mai grea înfrângere suferită de un lider britanic din anii '20.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.