Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NEBUNIE în București: plângeri penale între candidați. Procurorii tranșează bătălia electorală

Lupta politică din Capitală se mută la parchete, asta după ce candidatul PNL la Sectorul 2, Dan Cristian Popescu, a depus plângere penale împotriva contracandidatului său, Mihai Toader și a a directorului general în cadrul Administrației Domeniului Public al Sectorului 2, Cristian Lemnaru.

Dan Cristian Popescu îi acuză pe Mihai Mugur Toader și pe Cristian Lemnaru că „şi-au exercitat influenţa specifică funcţiilor pe care le deţin în vederea determinării salariaţilor ADP Sector 2, pentru ca aceştia să realizeze muncă fizică şi să utilizeze utilajele/echipamentele ce se află în proprietatea ADP Sector 2, pentru şi în folosul personal al acestora.”

Faptele menționate au avut loc în data de 7 mai a.c., când „numiţii mai sus amintiţi au folosit bunurile pe care le gestionează şi aflate în proprietatea ADP Sector 2 Bucureşti, pentru şi în folosul campaniei electorale a numitului Toader Mugur Mihai. Mai exact, au folosit aceste echipamente/utilaje pentru amplasarea banerelor/posterelor şi a altor materiale electorale, săvârşind astfel infracţiunea de Delapidare infracţiune prevăzută şi pedepsită de Art. 295 Cod Penal”, se menționează în plângerea penală.

„Strategia de campanie electorală a Partidului Social Democrat în Sectorul 2 a inclus spectacole, cadouri pentru copii și pentru părinții acestora, excursii electorale, toate acestea pe banii Primăriei Sectorului 2, adică pe banii noștri, ai cetățenilor din acest sector. Am făcut deja o plângere penală pentru aceste fapte. De curând am aflat însă că Primarul Toader a mers și mai departe: a folosit angajații Primăriei, din cadrul Administrației Publice Sector 2, pentru a amplasa materialele sale electorale, o acțiune ilegală și care sfidează bunul simț și interesele cetățenilor din sector,” a declarat Dan Cristian Popescu, candidatul PNL la Primăria Sectorului 2.

Redăm mai jos plângerea penală depusă de Dan Cristian Popescu:

DOMNULE PRIM PROCUROR

 

Subsemnatul, Popescu Dan Cristian, domiciliat în Mun. Bucureşti, Str. Popa Petre, Nr. 2A, Bloc 11N, Sector 2, CNP 1751231423021, formulez,

 

 

PLÂNGERE PENALĂ,

împotriva numiţilor: Toader Mugur Mihai viceprimar cu atribuţii de Primar Interimar al Sectorului 2 Bucureşti, Lemnaru Cristian având calitatea de Director General în cadrul Administraţiei Domeniului Public al Sectorului 2, cât şi împotriva altor persoane care vor rezulta din cercetări, pentru săvârşirea infracţiunilor de Delapidare, infracţiune prevăzută şi pedepsită de Art. 295 Cod Penal, Conflictul de Interese, infracţiune prevăzută şi pedepsită de Art. 301 Cod Penal, Traficul de Influenţă infracţiune prevăzută şi pedepsită de Art. 291 Cod Penal, pentru următoarele:

MOTIVE,

În fapt, la data de 07.05.2016, numiţii Toader Mugur Mihai şi Lemnaru Cristian împreună cu alte persoane pe care nu le putem identifica, şi-au exercitat influenţa specifică funcţiilor pe care le deţin în vederea determinării salariaţilor ADP Sector 2, pentru ca aceştia să realizeze muncă fizică şi să utilizeze utilajele/echipamentele ce se află în proprietatea ADP Sector 2, pentru şi în folosul personal al acestora.

Astfel, la data cu pricina, numiţii mai sus amintiţi au folosit bunurile pe care le gestionează şi anume echipamentele/utilajele aflate în proprietatea ADP Sector 2 Bucureşti, pentru şi în folosul campaniei electorale a numitului Toader Mugur Mihai, în sensul că au folosit aceste echipamente/utilaje pentru amplasarea banerelor/posterelor şi a altor materiale electorale, săvârşind astfel infracţiunea de Delapidare infracţiune prevăzută şi pedepsită de Art. 295 Cod Penal.

La aceeaşi dată de 07.05.2016, numiţii Toader Mugur Mihai şi Lemnaru Cristian, folosindu-se de funcţiile deţinute au ordonat salariaţilor ADP Sector 2 să realizeze muncă neremunerată pentru realizarea activităţilor specifice campaniei electorale a numitului Toader Mugur Mihai, astfel acesta din urmă obţinând foloase materiale necuvenite şi săvârşind infracţiunea de Conflict de Interese, infracţiune prevăzută şi pedepsită de Art. 301 Cod Penal.

Fapta numitului Toader Mugur Mihai care şi-a folosit influenţa specifică funcţiei pentru a obţine foloase necuvenite (obţinerea de muncă neremunerată), influenţă folosită asupra numitului Lemnaru Cristian având calitatea de Director ADP Sector 2 întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii prevăzute şi pedepsite de Art. 291 Cod Penal.

Raportat la cele învederate anterior vă solicităm să dispuneţi efectuarea cercetărilor necesare şi tragerea la răspunedere penală a numiţilor Toader Mugur Mihai şi Lemnaru Cristian pentru infracţiunile săvârşite.

 

În drept: Art. 295 Cod Penal, Art. 301 Cod Penal, Art. 291 Cod Penal.

Ataşăm alăturat prezentei un număr de 22 planşe foto.

 

Cu deosebită stimă şi consideraţie,

 

Popescu Dan Cristian

Prin

Av. Bala Ştefăniţă George

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.