Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NEBUNIE în Germania: grupări de extremă dreapta au ieșit să patruleze pe străzi

Extrema-dreaptă germană s-a mobilizat în urma unor agresiuni asupra unor trecători comise de migranţi într-un oraş din landul Bavaria şi a organizat patrule de autoapărare, a anunţat joi primarul localităţii, care s-a declarat "şocat", relatează AFP.

Citește și: Rareș Bogdan, comentariu exploziv: Cum a apărut Tudorel Toader?

"Pot înţelege insecuritatea care domneşte într-o parte a populaţiei, însă ameninţările cu violenţa şi ura din cele patru colţuri ale ţării merg prea departe", a declarat primarul oraşului Amberg din Bavaria, Michael Cerny, pentru cotidianul local Mitteldeutsche Zeitung. 

El a adăugat că a informat poliţia în legătură cu aceste miliţii de autoapărare care se formează. 

Partidul de extremă-dreapta NPD, apropiat de mişcarea neonazistă, a publicat în paralel pe unul din conturile sale de Facebook din regiune fotografii cu mai mulţi dintre membrii săi purtând veste roşii cu sigla mişcării. 

Ei pot fi văzuţi mărşăluind la locurile unde s-au produs agresiunile cu puţin timp înainte de Revelion, precum şi în faţa unui cămin pentru solicitanţi de azil.

Patru bărbaţi tineri originari din Afganistan şi Iran au fost arestaţi de poliţie după ce, în stare de ebrietate, au agresat sâmbătă seară zece trecători pe stradă în Amberg. Ei vor trebui să răspundă pentru "lovituri şi vătămări". 

Cazul a relansat dezbaterea din jurul solicitanţilor de azil în Germania, în continuare sensibilă după venirea în ţară a peste un milion de migranţi între 2015 şi 2016. 

Ministrul german de interne, Horst Seehofer, susţinător al unei poziţii ferme privind imigraţia în cadrul guvernului condus de cancelarul Angela Merkel, a făcut apel ulterior la facilitarea expulzării solicitanţilor de azil vinovaţi de infracţiuni în Germania. 

La rândul său, extrema-dreaptă germană profită de agresiunile din Amberg, cum a făcut în majoritatea cazurilor de acest tip de mai multe luni, pentru a-şi transmite mesajul anti-migranţi şi anti-Merkel. 

O purtătoare de cuvânt a cancelarului a condamnat miercuri atât agresiunile din Amberg, cât şi atacul xenofob comis de un bărbat în seara de Revelion, când a intrat cu maşina în migranţi în vestul ţării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.