Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NEBUNIE în justiție: Parchetul de pe Lângă Judecătoria Sectorului 1 își SUSPENDĂ activitatea

Inquam Photos / George Călin
Inquam protest judecatori procurori Curtea de Apel

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București au decis, luni, în Adunarea Generală a Procurorilor, suspendarea activității până pe 28 februarie inclusiv, magistrații urmând a prelua doar dosarele considerate urgente.

Citește și: SURSE - Liviu Dragnea scapă hățurile gărzii pretoriene: se naște un nou front de duri în interiorul PSD

"Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, în Adunarea Generală a Procurorilor din data de 25.02.2019, au decis suspendarea activității pentru perioada 25-28.02.2019, inclusiv, procurorii urmând a-și desfășura activitatea doar în acele cauze în care se apreciază că există urgență. În cadrul adunării, s-a mai hotărât susținerea punctului de vedere emis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Consiliul Superior al Magistraturii - Secția pentru procurori referitor la modalitatea de adoptare a OUG nr 7/2019 și delimitarea de punctul de vedere al Asociației Procurorilor din România, emis la data de 25.02.2019 referitor la OUG 7/2019", se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, remis MEDIAFAX.

Pe de altă parte, Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție anunță că vor purta o banderolă, în semn de protest față de modul în care Guvernul, în calitate de legiuitor delegat, a înțeles să modifice legile justiției.

Luni, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Augustin Lazăr, a solicitat Avocatului Poporului sesizarea Curții Constituționale cu privire la excepția de neconstituționalitate a O.U.G. nr. 7/2019, prin care au fost modificate legile justiției.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.