Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nebunie în Peru. Mii de persoane poartă nume din Star Wars

Un număr de 1.459 de peruani poartă numele personajelor din saga Star Wars, au indicat joi autoritățile locale, citate de AFP, relatează agerpres.

Cel mai popular nume este Leia, după prințesa imortalizată pe ecrane de actrița americană Carrie Fisher în primele filme ale seriei: 533 de femei din Peru poartă acest nume, a indicat Registrul național de identificare și stare civilă (RENIEC) pe contul său de Twitter, la 40 de ani după lansarea primului episod al seriei "Războiul Stelelor", în 1977.

Printre alte nume de personaje Star Wars populare în Peru figurează cel al lui Han (Solo), interpretat de Harrison Ford până în al șaptelea episod. "Han" este purtat de 365 de peruani, urmat de "Orson", în semn de omagiu pentru Orson Callan Krennic, directorul diviziei de cercetare avansată care se ocupa de construirea Stelei Negre (Black Star) — purtat de 210 de persoane.

Alți 198 au primit numele de Luca, după cavalerul Jedi Luke Skywalker, unul dintre eroii principali ai sagăi, interpretat de Mark Hamill.

Nici robotul R2-D2 nu a fost uitat, 20 de copii fiind botezați cu acest nume. Răufăcătorii seriei au avut însă mai puțin succes, comentează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.