Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Neculai Onţanu primeşte sentinţa în dosarul în care este acuzat de luare de mită

jurnalul.ro
neculai ontanu

Magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti ar putea da joi sentinţa în dosarul în care fostul primar al sectorului 2 Neculai Onţanu este acuzat de luare de mită.

 

Sentinţa pe care o va da Curtea de Apel Bucureşti nu va fi definitivă.

La ultimul termen al procesului, desfăşurat pe 14 iunie, un procuror DNA le-a cerut magistraţilor să-l condamne pe Onţanu la o pedeapsă maximă cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, şi anume, 10 ani închisoare.

"Având în vedere că, în calitate de primar al sectorului 2 al Capitalei, Neculai Onţanu a acceptat promisiunea unor foloase necuvenite de la martorul denunţător Borcea Cristian pentru reconstituirea unui drept de proprietate asupra mai multor terenuri şi a primit un teren cu o valoare de peste 1,4 milioane euro, vă rog să dispuneţi condamnarea inculpatului pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită la o pedeapsă cu executare orientată către maxim", a spus atunci procurorul în sala de judecată.

De asemenea, procurorul a cerut pedepse maxime şi pentru avocata Loredana Radu, acuzată de complicitate la luare de mită şi spălarea a banilor, pentru Toma Şutru, fost secretar al Consiliului local al Sectorului 2 Bucureşti, acuzat de luare de mită şi spălare de bani şi pentru Aurel Radu, judecat pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani.

Neculai Onţanu a fost trimis în judecată în iunie 2016 de DNA sub acuzaţia că, în perioada 2006 - 2007, a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la un beneficiar al unor drepturi litigioase (Cristi Borcea, denunţător în cauză), pentru ca în schimb să faciliteze procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2.

În dosar au mai fost deferiţi justiţiei Toma Şutru, la data faptelor secretar al Consiliului local al Sectorului 2, Loredana Radu şi Aurel Radu.

Neculai Onţanu este acuzat că a pretins şi primit, în mod indirect, o suprafaţă de 1.500 mp cu o valoare de piaţă estimată la 1.441.495 euro (pe strada Barbu Văcărescu din sectorul 2 - o zonă rezidenţială) şi care a fost transferată de Cristian Borcea, în mod gratuit, prin intermediul unor contracte de vânzare-cumpărare fictive, către două persoane interpuse, indicate de fostul primar. Cele două persoane sunt Loredana Radu şi Aurel Radu.

Terenul primit de avocata Loredana Radu ca mită pentru Neculai Onţanu ar fi fost revândut apoi fostului vicepremier Gabriel Oprea. După vânzarea terenului către Gabriel Oprea, Loredana Radu a obţinut de la Primăria Sectorului 2 o autorizaţie de construcţie pentru un imobil cu 10 etaje, care ulterior a şi fost ridicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.