Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Negociatorul şef pentru Brexit al Uniunii Europene, Michel Barnier: 'Este necesar este să se ia decizii, nu să se acorde timp suplimentar'

Daily Express
Michel Barnier

Negociatorul şef pentru Brexit al Uniunii Europene, Michel Barnier, a declarat joi la Lisabona că acum ''este necesar să se ia decizii, nu să se acorde timp suplimentar'' Regatului Unit, referire la posibilitatea unei amânări a datei ieşirii acestei ţări din UE, prevăzută pentru 29 martie, transmite agenţia EFE, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Klaus Iohannis se pregătește să apese BUTONUL ROȘU: mișcare care îngroapă coaliția PSD-ALDE

Într-o intervenţie în plenul parlamentului portughez, Barnier a subliniat că această nevoie de a se lua decizii este acum elementul esenţial, în contextul incertitudinii create de votul negativ dat marţi de parlamentul britanic acordului privind Brexitul pe care premierul Theresa May l-a convenit cu Bruxelles-ul.

Deşi nu a închis complet uşa unei posibile prelungiri a termenului ieşirii Marii Britanii din UE, Barnier s-a întrebat ''pentru cât timp şi pentru ce'' ar fi utilă o asemenea prelungire. ''Ceea ce este necesar este să se ia decizii, nu să se acorde timp suplimentar'', a punctat el.

Negociatorul şef european a reafirmat poziţia pe care a exprimat-o miercuri în faţa Parlamentului European, aceea că ''dacă liniile roşii ale Regatului Unit'' se schimbă, atunci Bruxelles-ul ar putea căuta împreună cu Londra modalităţi pentru a se ieşi din impas.

El a făcut astfel referire la clauza de ''backstop'' pentru frontiera nord-irlandeză, inclusă în acordul respins de parlamentul bruitanic şi care prevede că Regatul Unit va rămâne în uniunea vamală şi în piaţa unică europeană până când Londra şi Bruxelles-ul vor găsi o soluţie mai bună în privinţa acestei frontiere, situaţie neagreată de numeroşi parlamentari britanici.

Premierul britanic Theresa May, care a supravieţuit miercuri seară unei moţiuni de cenzură şi trebuie să prezinte luni parlamentului un ''plan B'' după respingerea acordului privind Brexitul de către Camera Comunelor, a anunţat joi prin intermediul biroului ei de presă că ''este deschisă'' ideii unei redeschideri a negocierilor cu UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.