Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Negocieri afgane: SUA cer părţilor beligerante să nu 'rateze' această 'ocazie istorică'

talibani

SUA au salutat joi începerea, anunţată pentru sâmbătă, a negocierilor de pace inter-afgane, solicitând beligeranţilor să nu ''rateze'' această ''ocazie istorică'' de a pune capăt războiului din Afganistan, relatează AFP preluat de agerpres.

"Le cer negociatorilor să dovedească pragmatismul, reţinerea şi flexibilitatea necesare pentru ca acest proces să aibă succes", a declarat, potrivit unui comunicat, secretarul de stat american Mike Pompeo, confirmând că discuţiile vor începe sâmbătă.

Talibanii au anunţat joi că sunt ''pregătiţi'' să înceapă sâmbătă aceste negocieri directe fără precedent cu guvernul afgan, care au fost amânate de mai bine de şase luni, în încercarea de a pune capăt unui conflict care afectează ţara de aproape 19 ani.

Între timp, negociatorii de la Kabul urmează să părăsească vineri Afganistanul pentru a ajunge la Doha, în Qatar, unde vor avea loc negocierile.

Acordul semnat pe 29 februarie între Statele Unite şi talibani prevedea o începere a negocierilor de pace inter-afgane pe 10 martie, dar procesul a fost amânat în mod repetat. În pofida acestor amânări, Washingtonul a continuat să-şi retragă trupele, conform prevederilor acestui acord.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.