Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NEGOCIERI Cine vor fi noii miniștri de la Justiție și de la IMM-uri?/ SURSE

sfat negocieri

În acest moment Guvernul condus de Sorin Grindeanu are două poziții de ministru conduse de interimari. Este vorba de Ministerul Justiției condus interimar de Ana Birchall după demisia titularului Florin Iordache după protestele masive de stradă privind OUG 13 care viza modificări importante la Codul Penal și Ministrul pentru IMM-uri condus interimar de Alexandru Petrescu după ce titularul Florin Jianu a demisionat nefiind de acord cu aceeași OUG 13.

Vezi și: Ana Maria Pătru a fost eliberată din arest/ DECIZIE

Deocamdată prim-ministrul a anunțat de la Bruxelles că are discuții cu mai multe personalități pentru Ministerul Justiției și că aceste consultări vor continua pe tot parcursul week-end-ului.

Surse politice susțin pentru stiripesurse.ro că printre aceste personalități s-ar fi numărat și Dana Garbovan, presedintele Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania, Dan Lupașcu, fost șef al CSM sau profesorul Nicolae Popa, de la Universitatea din București.

Surse guvernamentale susțin că discuțiile sunt intense, dar că după ce premierul își va fi făcut o idee despre persoana pe care ar vrea să o propună la Justiție, el va trebui să obțină și acordul politic al liderilor Coaliției.

Pe de altă parte sunt alți lideri importanți ai Coaliției care se plâng că ”oamenii nu prea vor să se bage în acest guvern decredibilizat”. ”De ce să se bage în Guvernul ăsta? Mie mi-au și spus unii din cei care ar putea să fie acolo că nu se leagă la cap în contextul actual. Nu au chef să meargă pe la DNA pentru nimic și să își strice imaginea în luptele politice cu Cotroceniul”, a spus unul din importanții lideri ai PSD.

Vezi și: Procurorul Mircea Negulescu şi-a dat DEMISIA din magistratură

Propunerile cu cei doi posibili titulari de la Justiției și Economie îi vor fi trimise președintelui Klaus Iohannis luni sau marți. Potrivit procedurii președintele României poate refuza o singură dată o propunere pentru un minister și atunci motivat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.