Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Negocieri cu scântei pe tema Greciei: Nu mă luaţi de prost!

Wolfgang Schauble

Schauble si altii par sa fie in favoarea unui "Grexit", a declarat unul dintre  participantii la intalnirea in carese decidea soarta Greciei. Seful BCE, Mario Draghi, pare sa fi fost "cel mai puternic european" din incapere, opunandu-se unui experiment riscat de taiere a finantarii pentru Grecia si bravand in fata furiei lui Schauble, pe care l-a intrerupt in timpul unei discutii privind povara datoriei Atenei. Spre deosebire de intalnirile din trecut, unele dintre cele mai aspre schimburi de replici nu au fost cu grecii, ci intre ceilalti europeni.

"Nu ma luati de prost!" - avertismentul a fost lansat, intr-un week-end de o intensitate rara, de catre omul forte al zonei euro, germanul Wolfgang Schauble, la adresa sefului BCE, Mario Draghi, a carui institutie continua sa sustina bancile grecesti si economia tarii, scriu, potrivit Hotnews, agentiile internationale de presa, care citeaza surse participante la negocierile privind soarta Greciei.

Citeşte şi: DOCUMENT - Greciei i se propune renunţarea la suveranitate fiscală

"La un moment dat, lucrurile au fost spuse cu un grad rar de intensitate, de adevar", a confirmat un oficial european, care a preferat sa-si pastreze anonimatul. "Atitudinea lui Schauble a fost indescriptibila", a acuzat o sursa din delegatia Greciei, citata de AFP.

La plecare, reuniunea de sambata a Eurogrup ar fi trebuit sa ofere ministrilor de Finante ocazia de a aproba propunerile de reforma ale Greciei si de a evita iesirea din zona euro, faimosul "Grexit".

Dar, dupa luni de negocieri foarte dificile si anuntul care a luat prin surprindere intreaga lume - referendumul din 5 iulie, liderii zonei euro nu mai cred in greci.

"Au gatit o prajitura, acum trebuie vazut daca e comestibila", a spus slovacul Peter Kazimir, foarte sceptic la adresa grecilor.

La randul lor, Franta si Italia impartasesc ingrijorarile legate de respectarea promisiunilor grecesti, dar si aceea ca Schauble este prea inflexibil, au spus mai multe surse, citate de Reuters. "Pozitia lui Schauble este iresponsabila si poate duce la dezastru", a declarat Gianni Pittella, un aliat al premierului italian Matteo Renzi.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.