Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Negocieri fierbinți: Marcel Ciolacu se întâlnește cu Viktor Orban, să discute despre Schengen

Facebook
Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu se întâlnește, miercuri, cu omologul ungar, Viktor Orban, anunță Executivul.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu se întâlnește, miercuri, la Palatul Victoria, cu omologul său din Ungaria, Viktor Orban.

Orban se află în România pentru a participa la o reuniune de lucru dedicată pregătirii viitoarei Agende Strategice a UE, la Palatul Cotroceni, la care mai participă președintele Consiliului European, Charles Michel, precum și premierii Belgiei și Croației, Alexander De Croo și Andrej Plenković.

Marcel Ciolacu a confirmat că va avea discuții cu Orban și spune că va purta negocieri pe mai multe teme, însă aderarea completă a României la Schengen va fi un subiect fierbinte.

Iată și mai multe detalii despre programul lui Viktor Orban

Premierul Ungariei, Viktor Orbán, va avea o întrevedere miercuri, la Bucureşti, cu preşedintele Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR), Hunor Kelemen, după care se va întâlni cu premierul României, iar în final cu șefii de guvern ai statelor membre UE și președintele Consiliului European, a transmis şeful Biroului de Presă al premierului ungar, Bertalan Havasi, printr-un comunicat, remis Agenţiei de Presă MTI.

Premierul ungar va avea o întrevedere de lucru cu premierul României, Marcel Ciolacu, în compania ministrului român al Transporturilor, Sorin Grindeanu, și a ministrului pentru afaceri europene, János Bóka.
Miercuri seara, Viktor Orbán se va alătura reuniunii pregătitoare de la Bucureşti a Agendei Strategice UE 2024-2029, împreună cu premierii Croației, Belgiei și Sloveniei, precum şi cu preşedintele României și președintele Consiliului European, Charles Michel.
Agenda Strategică este un document care urmează să fie adoptat la sfârșitul ciclului instituțional al UE, care va contura provocările strategice pentru următorul ciclu instituțional și oferă îndrumări instituțiilor UE. Agenda Strategică este adoptată de șefii de stat și de guvern, iar înainte de decizie, documentul este supus consultării în mai multe, rânduri în grupuri mici, în mai multe orașe europene.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.