Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Negocieri grele la PSD. Până unde se poate ajunge în caz de eșec/ SURSE

enational.ro
informatori servicii umbra negocieri

Până la urmă vara politică 2016 nu a fost chiar liniștită. Sub aparenta liniște s-au ascuns foarte multe negocieri, mutări și permutări. La sfârșitul verii s-ar putea ca tehnocrații să fie deja oameni politici, un președintel al țării pe tobogan din punctul de vedere al încrederii, un grup care nu mai vrea să salveze doar Bucureștiul... ci și România, un PNL în care încă funcționează două partide, dar și un PSD cu o situație destul de complexă.

Vezi și: Marian Godină, în conflict pe plajă. Toți au rămas fără replică

În acest moment PSD dă senzația de organizație solidă și cu perspective bune că în toamnă alături de alte formațiuni să aibă prima opțiune pentru a prelua guvernarea. Rezultatele de la locale au fost foarte bune și abordarea la victorie a parlamentarelor nu miră pe nimeni.

Dar de acum încolo încep problemele interne. Scăpat de remorca UNPR căruia ar fi trebuit să le aloce locuri pe listele PSD, președintele Liviu Dragnea ar fi trebuit să se confrunte cu probleme destul de mici.

Complicația se numește însă Victor Ponta. Indiscutabil fostul premier a fost un avantaj major al PSD în campania pentru alegerilor locale când alături de președintele partidului au bătut țara în lung și lat și au reușit să țină unită suflarea psd-istă.

Surse politice convergente susțin pentru STIRIPESURSE.RO că fostul premier ar vrea să negocieze cu actualul președinte al partidului un număr de locuri pe listele PSD pentru alegerile parlamentare. Ar fi vorba de aproximativ 50 de poziții eligibile de senatori și deputați pentru ”oamenii lui Victor Ponta”.

Vezi și: FOTO - Băsescu își amintește de vremurile bune: a făcut o baie de mulțime

Citește și: Angela Merkel EXCLUDE România de la masa negocierilor: lovitură pentru Iohannis

Este evident că numărul de locuri eligibile ar putea șoca, dar potrivit surselor citate ar fi garanția ca fostul premier și-ar menține o influență în partid.

La fel de evident este și faptul că Liviu Dragnea nu ar accepta foarte ușor un asmenea număr, cel mai probabil va respinge un astfel de tip de negociere.

Vezi și: Bei apă dintr-o sticlă folosită de mai multe ori? Ce se poate întâmpla

În atari condiții să fie forțată o asemenea negociere pentru a se ajunge la o scindare a PSD? Posibilitatea pare destul de îndepărtată, dar vara a fost destul de suspectă pentru a fi dat loc la tot felul de aranjamente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.