Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Negocieri la sânge perntru formarea noului Guvern în Germania: Scholz are un avantaj major

finanzaonline.com
germania alegeri

Nimic nu este sigur și totul depinde de modul în care merg discuțiile de coaliție pentru formarea noului Guvern în Germania, informează Thelocal.de. Ceea ce știm este că social-democratul Olaf Scholz și SPD-ul său au în momentul de față un avantaj pentru a forma Guvernul, astfel încât mingea se află în terenul lor în anumite privințe. Întrebarea principală în acest moment este dacă pot face acest lucru să funcționeze cu Verzii și cu cei de la FDP.

Un nou sondaj arată că majoritatea germanilor ar dori să vadă acest guvern în trei direcții, iar Scholz în calitate de cancelar. În sondajul efectuat de pentru ARD, 62% dintre respondenți au declarat că sunt în favoarea candidatului SPD Scholz în calitate de cancelar, în timp ce 16% au ales candidatul Uniunii, pe conservatorul Armin Laschet Laschet. O majoritate de 55% au declarat că ar prefera să vadă un guvern de coaliție condus de SPD cu Verzii și FDP. Într-un alt sondaj, 56% au declarat că îl doresc pe Scholz în calitate de cancelar și 11% au ales Laschet.

SPD este încrezător că poate încheia un acord cu Verzii și FDP, reprezentanții de vârf ai partidului spunând că sunt fericiți să înceapă discuțiile în această săptămână. "Verzii și FDP au fost invitați de noi să poarte discuții exploratorii cu noi - dacă vor, chiar și săptămâna aceasta", a spus Rolf Mützenich (oficial SPD) înaintea unei reuniuni a grupului parlamentar cu membrii existenți și nou aleși ai Bundestagului. „Suntem gata să conducem discuții nu numai rapide, ci și de încredere”, a spus Mützenich. Punctele cheie pentru SPD sunt probabil salariul minim, locuințele și o restructurare în vederea crizei climatice. „Dar nu vom purta negocieri de coaliție în public”, a subliniat Mützenich.

Robert Habeck (fostul membru al Bundesrat-ului german și lider al Verzilor) și Annalena Baerbock vor să se întâlnească miercuri pentru discuțiile preliminare inițiale cu liderul FDP, Christian Lindner, și cu secretarul general al FDP, Volker Wissing.

Cei doi câștigători ai alegerilor mai mici vor să găsească liniile comune. Reuniunea va fi decisivă pentru posibilele discuții cu SPD sau discuțiile de coaliție cu „CDU / CSU” .

Verzii spun că vor să discute rapid cu SPD și CDU / CSU.

„Presupunem că vor exista acum discuții în zilele următoare cu toate partidele care sunt potențial capabile să formeze un guvern în condițiile existente", a spus Habeck. Baerbock a subliniat că sarcina acum este de a conduce verzii „într-un guvern federal care deschide o nouă eră”.

Marți dimineață discuțiile inițiale nu începuseră încă, dar a existat deja o dramă. Conform presei germane, liderul Partidului Verde, Robert Habeck, a revendicat deja postul de vicecancelar în posibilul nou guvern german. Dar această negociere nu merge prea bine cu alții din partidul său.

Fostul lider al grupului parlamentar al Partidului Verde și ministru al Mediului, Jürgen Trittin, a declarat că în acest moment puterea de ocupare a posturilor nu este adecvată. El a spus că Verzii negociază pentru o politică climatică mai bună. „După aceea, se va decide cine primește ce post”, a spus el pentru Spiegel. „Acest lucru va fi decis de partid și nu doar de două persoane în discuții personale", a spus el, arătând aparent cu degetul către co-liderii Habeck și Annalena Baerbock

Habeck nu a confirmat informațiile care au apărut pentru prima dată în cotidianul german FAZ - dar a declarat radiodifuzorului ARD că este o parte a sarcinii să clarifice problemele legate de postările viitoare. „Să presupunem că suntem complet ordonați”, spusese Habeck luni fără să comenteze zvonurile despre un vicecancelar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.