Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Negocieri tensionate între echipele de la Educaţie şi Sănătate - Cîmpeanu şi Voiculescu au viziuni diferite despre redeschiderea şcolilor (surse)

facebook.com
scoala inchisa scoli

Miercuri seara, echipele de la Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii poartă discuţii în vederea emiterii ordinului comun care va conţine regulile referitoare la redeschiderea şcolilor începând de luni, 8 februarie. Potrivit unor surse din cadrul ministerelor, există serioase neînţelegeri între cei doi miniştri, care s-ar putea solda cu amânarea semnării ordinului comun.

Echipa lui Vlad Voiculescu a redactat un document stufos, de aproximativ 60 de pagini, cu regulile redeschiderii şcolilor. Documentul este considerat prea complicat de echipa de la Educaţie, iar potrivit unor surse din minister Sorin Cîmpeanu ar dori reguli clare şi sumare, uşor de însuşit de către profesori şi elevi.

Potrivit surselor din ministere, una dintre neînţelegeri vizează distanţarea fizică din sălile de clasă. Vlad Voiculescu ar dori ca elevii să stea la o distanţă de cel puţin un metru în timpul cursurilor. Acest lucru nu este însă posibil în multe cazuri. De exemplu, în şcolile din Bucureşti, multe clase au peste 25 de elevi, unele peste 30, iar distanţarea practicată în toamnă este imposibilă. Păstrarea distanţei ar fi posibilă doar în cazul revenirii la un scenariu hibrid, cu jumătate dintre elevi online şi jumătate acasă. Acest sistem a fost însă puternic criticat de părinţi şi profesori, nefiind dorit de ministrul Educaţiei.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat miercuri că regulile de distanţare vor fi adaptate la specificul şi realităţile şcolii româneşti şi dacă sunt bănci de doi elevi într-o clasă, vor sta doi elevi în bancă. El a adăugat că în ordinul comun vor fi prevăzute situaţii în care se suspendă activitatea într-o clasă sau într-o şcoală. Ministrul Educaţiei a adăugat că elevii care au contraindicaţii medicale nu vor veni la şcoală, iar pentru aceştia rămân valabile adeverinţele medicale de la începutul primului semestru. Detalii AICI!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.