Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Negocierile dintre sindicate și premierul Mihai Tudose au luat sfârșit. Se caută soluții de compensare

enational.ro
bogdan hossu, cartel alfa

Liderii sindicatelor care au participat, miercuri, la protestul din Capitală, au avut discuţii cu premierul Mihai Tudose. Liderul sindical Bogdan Hossu a anunțat, după finalizarea discuțiilor, că „se ia în analiză netransferarea contribuțiilor”.

„Legat de cele două revendicări, a rămas stabilit ca să se ia în analiză netransferarea taxelor sociale de la angajator la angajat, dar să se analizeze implicația acestei măsuri asupra legii salarizării bugetare și să se găsească soluții. A rămas ca vineri dimineață, la ora 10, să avem o întâlnire cu dl prim ministru pentru a rezolva acest aspect. Legat de al doilea element, a rămas ca să se realizeze un grup de lucru cu ministerele care au implicații în construcția legislativă, iar în termen de o lună de zile reprezentanții angajaților împreună cu echipa respectivă să finalizeze un propiect de act normativ, care să facă modificarea legii dialogului social”, a spus Hossu, după întrevederea avută cu premierul Tudose.

La rândul său, Mihai Tudose a spus că nu s-a luat decizia renunțării la transferarea CAS de la angajat la angajator, dar nu a exclus soluția unei „compensări”.

„(...) Dacă se poate să nu mai facem acest transfer, să vedem cum compensăm. De vineri, cum v-a spus și dl președinte, avem un punct de lucru. Trebuie să vorbim cu toate confederațiile sindicale, ca toată lumea să fie de acord.”, a spus Mihai Tudose.

Mitingul din Piaţa Victoriei, la care au participat câteva mii de persoane, s-a încheiat, după aproximativ patru ore. Principalele revendicări au fost blocarea transferului taxelor sociale de la angajator către angajat, dar şi la modificarea Legii 62/2011, pentru deblocarea negocierii şi încheierii contractelor colective de muncă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.