Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Negocierile PSD-ALDE sunt în toi

tariceanu

ALDE  a pregătit un poriect de acord cu PSD referitor la colaborarea la alegeri, care nu conține prevederi referitoare la legea electorală și care se află încă în faza de negociere, a declarat copreședintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu.

Liderul ALDE a precizat că momentan nu a fost stabilită data la care acest protocol va fi semnat.

„Nu ştiu să vă spun încă, o să semnăm. Vă pot spune că o să semnăm, am pregătit un proiect, discutăm în momentul de faţă pe marginea unui proiect de acord. (...) Acordul, în principiu, trasează cadrul unei posibile colaborări pentru alegerile locale şi pentru mai departe, posibil şi parlamentare, nu ştiu încă, o să vedem, negociem”, a afirmat Tăriceanu.

El a explicat că, potrivit acordului, cele două partide pot ori să susțină candidați comuni, ori să meargă pe liste separate, eventualele alianțe urmând să fie făcute în consiliile locale și județene.

Întrebat despre acordul PSD-UNPR, Tăriceanu a afirmat că „nu îl interesează”, adăugând că ALDE nu a semnat un acord în acelaşi timp cu UNPR pentru că nu a considerat util un acord tripartit, ci unul bipartit. Liderul ALDE a negat că acordul cu PSD ar urma să aibă o prevedere legată de schimbarea legii electorale:

„Ce legătură are sistemul de vot cu acordul privind colaborarea în alegeri? Sunt două lucruri cum e Casa Poporului cu Hotelul Intercontinental”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.