Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Negocierile ultimei șanse între PNL - USR/PLUS și PMP. Miza: intrarea lui Traian Băsescu în cursă (surse)/ UPDATE

negocieri

Negocieri secrete intense au avut loc în ultimele zile între PNL, USR/PLUS și PMP. Miza e una serioasă - intrarea lui Traian Băsescu în cursa pentru Primăria Capitalei, o intrare care l-ar lăsa fără absolut nici o șansă pe Nicușor Dan. Potrivit informațiilor noastre s-ar fi ajuns la un oarecare acord inițial - candidați comuni la Primăria Capitalei și primăriile de sector, dar liste separate la Consiliul General al Municipiului București și Consiliile locale ale sectoarelor.

Vezi și: Vasile Astărăstoae aruncă în aer numărul de bolnavi pe care Guvernul îl raportează: 'Să existe de personal în 130 de laboratoare, cum zice Orban, mă îndoiesc'

UPDATE: Liderul PMP, Eugen Tomac, a anunțat că partidul său nu a fost invitat la nici o negociere și că singurele discuții avute au fost cu Nicușor Dan reiterând faptul că USR/PLUS se opune negocierilor cu PMP și că dacă lucrurile vor rămâne așa atunci este posibil ca doar un sector al Capitalei să fie cucerit de partidele de dreapta.

Ulterior... cînd s-a pus problema numelor lucrurile s-au complicat și negocierile vor continua. PMP ar fi vrut să pună candidatul comun de la Sectorul 3 în persoana lui Mihail Neamțu, dar s-a lovit în principal de refuzul USR/PLUS și oarecum și de al PNL.

Liberalii însă par a fi principalii pierzători. În urma negocierilor, sectoarele ar urma să fie împărțite în felul următor: USR va avea candidați la 1, 2 și 4, iar PNL la 3, 5 și 6. Practic au cedat la toate pretențiile USR renunțând la bine poziționatul Dan Cristian Popescu la Sectorul 2 în favoarea usr-istului Radu Mihaiu și la candidatul de la Sectorul 5, Dan Croitoru va fi înlocuit de un alt liberal - Cristian Băcanu.

Din împărțeala 3 cu 3 cu USR/PLUS, liberalii vor ceda Sectorul 3 către PMP pentru a evita intrarea lui Traian Băsescu în cursă. Lucrurile sunt însă destul de complicate deoarece marja de negociere al lui Dan Barna este foarte mică din cauza puternicei tabere din USR București care ar dori întreruperea oricăror negocieri și mers pe liste separate deoarece se consideră că USR/PLUS stă mult mai bine ca PNL în Capitală.

Nici în PNL apele nu sunt chiar liniștite și sunt mulți care susțin că s-a cedat foarte mult, că s-a capitulat în fața USR/PLUS. Potrivit informațiilor noastre Ludovic Orban ar fi transmis că el preferă să vadă poza mare și nu pozele mici de moment, planul fiind unul de durată mai lungă și include și alegerile parlamentare.

Negocierile vor continua și azi. Presiunea timpului e din ce în ce mai mare pentru că se intră în calendarul electoral oficial și în curând vor trebui depuse listele de candidați.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.