Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nemţii se implică în politica din SUA: Ce spun Merkel şi adjunctul ei despre Trump

merkel

Cancelarul german Angela Merkel a lăudat-o pe Hillary Clinton, candidatul democraţilor pentru alegerile prezidenţiale din Statele Unite, în timp ce a dat un răspuns rapid şi scurt că "nu-l cunoaşte" pe candidatul favorit republican Donald Trump, într-un interviu urmând a fi publicat duminică, notează agenţia DPA, potrivit Agerpres.

"Îi admir lunga experienţă politică, poziţia asupra drepturilor femeii, familiilor şi îngrijirii sănătăţii", a declarat Merkel ziarului Bild am Sonntag potrivit unor fragmente publicate sâmbătă.

"Admir gândirea ei strategică şi faptul că este un susţinător al parteneriatului trans-atlantic", a adăugat cancelarul. "Ori de câte ori am lucrat cu Hillary Clinton, a fost o mare plăcere", a remarcat ea.

În legătură cu candidatul miliardar Trump, Merkel a declarat: "Eu nu-l cunosc personal". În ceea ce priveşte criticile dure ale lui Trump la adresa politicii ei migratorii, cancelarul german a spus: "Nu văd niciun motiv să-i răspund", mai notează DPA.

În schimb, vicecancelarul german Sigmar Gabriel l-a criticat Donald Trump, prezentându-l drept un populist de dreapta ale cărui opinii politice reprezintă o ameninţare la adresa păcii şi prosperităţii, transmite duminică Reuters. 

Comentariile făcute de Gabriel, care deţine şi portofoliul economiei şi este liderul social-democraţilor germani, reprezintă cel mai clar semnal de până acum că politicienii de frunte din Europa sunt tot mai îngrijoraţi de rezultatul alegerilor prezidenţiale din SUA. 

"Fie că este vorba despre Donald Trump, Marine le Pen sau Geert Wilders, toţi aceşti populişti de dreapta nu sunt doar o ameninţare la adresa păcii şi a coeziunii sociale, ci şi la adresa dezvoltării economice", a declarat Gabriel într-un interviu publicat duminică de Welt am Sonntag. 

Gabriel a spus că Trump şi Le Pen, lidera Frontului Naţional din Franţa, le promit alegătorilor "o întoarcere la o lume de basm" în care activitatea economică se desfăşura doar între graniţele naţionale, dar că istoria a dovedit că astfel de economii izolate nu au nicio şansă de dezvoltare. "Trebuie să facem efortul să explicăm cum anume dorim să configurăm globalizarea într-un mod echitabil", a declarat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.