Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nepalul va relua zborurile comerciale internaţionale la jumătatea lui august

makalius.lt
aeroport

Nepalul a anunţat marţi că va relua zborurile comerciale internaţionale la jumătatea lunii august, o etapă foarte aşteptată de sectorul turistic profund afectat de pandemia de COVID-19, informează AFP.

Ţara şi-a închis aeroporturile la sfârşitul lunii martie pentru a împiedica propagarea noului coronavirus, care a dus la infectarea până în prezent a 17.800 de persoane şi a făcut 40 de morţi în Nepal, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Cristoiu: ‘Alegerile trebuie amânate. Între dreptul de a alege și dreptul de a nu purta mască, eu prefer dreptul de a nu purta mască’

Această închidere a intervenit chiar înaintea vârfului sezonului turistic, când în mod obişnuit mii de alpinişti şi de turişti se grăbesc să ajungă în Himalaya. Sistarea curselor aeriene a reprezentat un cost de milioane de dolari pentru sectorul turistic, crucial pentru industria nepaleză.

Decizia de a relua zborurile internaţionale pe 17 august a fost luată luni cu prilejul unei reuniuni guvernamentale, a indicat pentru AFP ministrul nepalez al Turismului şi al Aviaţiei civile, Yogesh Bhattarai.

Citește și: Tătaru: ‘Vom avea două săptămâni dificile. Suntem într-un moment pandemic, de creștere progresivă a numărului de cazuri’

''Ministrul lucrează la protocoalele de securitate pentru personalul aeroportului, operatorii de zbor şi pasageri'', a spus acesta.

Toţi pasagerii la venire şi la plecare trebuie să deţină un certificat din care să reiasă cu nu sunt infectaţi cu noul coronavirus. Pasagerii care intră în ţară trebuie să respecte în plus o carantină a cărei durată nu a fost precizată.

Nepalul a găzduit anul trecut 1,2 milioane de vizitatori, dintre care circa o treime au venit în timpul sezonului turistic de toamnă, potrivit cifrelor oficiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.