Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nereguli GRAVE la Direcția Silvică Mureș: Au devastat pădurea, iar prejudiciul este de 2 milioane de lei

The Guardian
padure taiata

Ministerul Mediului a anunțat, miercuri, că, în urma unui control, au fost descoperite nereguli grave la Direcția Silvică Mureș, unde peste 6.000 de metri cubi de lemn au fost tăiați ilegal, anunță MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului, începând cu luna august, Corpul de Control al ministrului, cu sprijinul inspectorilor gărzilor forestiere, a efectuat verificări amănunțite la Direcția Silvică Mureș, în urma unor sesizări primite. Verificările au vizat activitatea întregii Direcții Silvice Mureș, precum și a celor 10 Ocoale Silvice din subordinea acesteia.

Citește și: Victor Ponta trage semnalul de alarmă: Dacă nu o facem acum – până în 2024 va mai exista România?

Raportul scoate la iveală mai multe ilegalități de la unele ocoale silvice verificate în județul Mureș, conform reprezentanților Ministerului. Astfel, au fost aplicate 48 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 301.000 lei, și au fost constatate 28 de infracțiuni. De asemenea, au fost descoperite 4.706 cioate nejustificate, cu o valoare a materialului lemnos tăiat ilegal de 1,5 milioane de lei. Valoarea celor peste 2.800 de mc confiscați, este de 600.000 de lei.

„Având în vedere deficiențele majore constatate de echipa de control din cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor privind activitatea Direcției Silvice Mureș și a ocoalelor silvice din subordine, considerăm că managementul la nivelul Direcției Silvice Mureș și al ocoalelor silvice Gurghiu, Fâncel, Sovata este unul defectuos. Încă de la preluarea mandatului de ministru mi-am propus o schimbare de mentalitate și atitudine în cadrul instituțiilor din subordinea ministerului, iar cine nu acționează în interes public sau încalcă legea să răspundă de îndată pentru faptele sale”, a declarat ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe.

Citește și: Gabriela Firea reacționează după declarațiile lui Tătaru și Arafat: Nu am auzit nici măcar o măsură care să vină din partea Guvernului şi care să ne garanteze limitarea răspândirii coronavirului

Raportul de control va fi trimis către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în vederea efectuării de cercetări specifice. De asemenea, ministrul Costel Alexe va dispune Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva să analizeze aspectele prezentate în raport şi să ia măsurile legale față de persoanele responsabile pentru deficiențele constatate. În plus, Garda Forestieră Brașov va continua acțiunile de control în fondul forestier național administrat de Direcția Silvică Mureș.

„Totodată, în perioada imediat următoare, Comisia de atestare a operatorilor economici pentru activitatea de exploatare forestieră din cadrul MMAP va proceda la retragerea certificatelor de atestare ale celor 10 agenți economici care au participat la tăierile ilegale de lemn, în pădurile administrate de Direcția Silvică Mureș”, se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.