Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nereguli sesizate poliţiştilor bistrițeni aproape de finalul procesului electoral, la Căianu Mic şi Sângeorz-Băi

Inquam Photos / Octav Ganea
vot alegeri parlamentare

Poliţiştii bistriţeni au intervenit, în cursul serii de duminică, spre finalul procesului electoral, la mai multe sesizări legate de vânzarea de băuturi alcoolice în apropierea unei secţii de votare din comuna Căianu Mic, dar şi privind exercitarea votului de către persoane din afara judeţului la o secţie din oraşul Sângeorz-Băi.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistriţa-Năsăud, la Căianu Mic poliţiştii au constatat că un bărbat de 35 de ani, administrator al unei societăţi comerciale, ar fi comercializat băuturi alcoolice în zona de protecţie a unei secţii de votare către patru persoane, potrivit agerpres.ro.

Citește și: CNSAS: Un candidat Pro România a turnat la Securitate! Avea numele conspirativ ‘Violeta’ .

Pentru această abatere, dar şi pentru nerespectarea măsurilor de protecţie în context pandemic, poliţiştii au aplicat 10 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 500 lei.

La Sângeorz-Băi, cu o jumătate de oră înainte de închiderea urnelor, preşedintele unei secţii de votare a sesizat telefonic că la secţia respectivă a fost permisă exercitarea dreptului de vot, pe listele suplimentare, unui număr de opt persoane din alte judeţe, care nu ar avea domiciliul sau reşedinţa în judeţul Bistriţa-Năsăud.

"La faţa locului a fost direcţionată grupa operativă din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale pentru efectuarea de verificări şi luarea măsurilor care se impun", se precizează în comunicatul IPJ.

Citește și: Diferențe uriașe! Cu cât este mai mare salariul unui parlamentar decat al unui român de rând

IPJ Bistriţa-Năsăud menţionează că, până la ora 21,00, în judeţ au fost sesizate cinci incidente de natură electorală, dintre care trei au fost apeluri nejustificate la 112, motiv pentru care în aceste situaţii au fost aplicate avertismente scrise.

La rândul său, Biroul Electoral Judeţean Bistriţa-Năsăud a sesizat IPJ cu privire la două situaţii de continuare a propagandei electorale în ziua votului, în urma a două plângeri depuse de PSD, respectiv Alianţa USR-PLUS, cu privire la două persoane care au făcut campanie electorală prin postări pe pagina de socializare sau prin mesaje trimise pe telefon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.