Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nexi, cel mai mare procesator de plăţi din Italia, ar putea fuziona cu rivala Nets. Valoarea tranzacţiei este de aproape zece miliarde de dolari

de.reuters.com
nexi

Nexi, cel mai mare procesator de plăţi din Italia, a anunţat luni că este în negocieri exclusive pentru o fuziune cu rivalul nordic Nets, într-o potenţială tranzacţie în valoare de aproape zece miliarde de dolari, transmite Reuters.

O fuziune ar da Nexi acces la ţările cu sistemele de plăţi digitale avansate din peninsula Scandinavă, unde firma daneză Nets are poziţie de lider, şi de asemenea se va extinde în Europa Centrală şi de Est, unde există potenţial de creştere pe acest segment, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Nicușor Dan își primește binecuvântarea din SUA: întâlnire cu ambasadorul american

În urma tranzacţiei Nets ar urma să fuzioneze cu Nexi într-o tranzacţie realizată exclusiv prin schimb de acţiuni iar reducerile de costuri sunt estimate la aproximativ 150 milioane de euro.

Luni, acţiunile Nexi au scăzut cu 1%, la 13 euro, la Bursa de la Milano.

Luna trecută, Nexi a anunţat o fuziune îndelung aşteptată cu rivala italiană SIA, pentru a crea un grup cu venituri anuale de 1,8 miliarde de euro, care intenţionează să se extindă în Europa.

Nexi şi SIA erau în negocieri pentru fuziune de mai mult de un an şi jumătate iar acum entitatea combinată va avea o cotă de piaţă de 70% în Italia, estimează analiştii de la Jefferies. Tranzacţia ar urma să se finalizeze în vara anului viitor.

Citește și: Atac sângeros în oraşul canadian Quebec - 7 victime! Poliţia a anunţat că a arestat un suspect

SIA este indirect controlată de statul italian prin banca Cassa Depositi e Prestiti (CDP), care va deţine aproximativ un sfert din entitatea combinată.

"Această tranzacţie va crea un mare procesator de plăţi italian, care poate juca un rol cheie pe piaţă, inclusiv în Europa, unde se observă tendinţe solide de consolidare", a afirmat şeful Nexi, Paolo Bertoluzzo, care va conduce noul grup.

Piaţa plăţilor digitale în Italia este sub nivelul din alte state europene dar ar urma să se extindă rapid, pandemia de coronavirus (Covid-19) acţionând ca un catalizator.

Cu o capitalizare bursieră de peste 15 miliarde de euro, noul grup va fi lider în Europa continentală, şi va procesa anual peste 21 de miliarde de tranzacţii.

Nexi se concentrează pe piaţa italiană, în timp ce SIA generează o treime din veniturile sale din afara ţării. Cel mai mare client intern al SIA este UniCredit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.