DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

NFT-urile ar putea marca o renaștere în galeriile de artă

Artmark
expoziție arta

De zeci de ani, galeriile de artă și expozițiile muzeale din întreaga lume au facilitat prezența educației culturale, a interacțiunii sociale și a momentelor vizuale de uimire.

Capela Sixtină a lui Michelangelo, Irisul negru III al Georgiei O'Keeffe și Femeia plângătoare a lui Picasso au inspirat generații de iubitori de artă în propriile lor căutări de viață, creative sau altfel.

Cu toate acestea, de la începutul secolului - puternic afectat de schimbările seismice ale comportamentelor digitale, incertitudinile economice și plângerile durabile de exclusivitate - galeriile de artă s-au depreciat în aparența societății, conform cointelegraph.com

O piesă la Arts Professional la sfârșitul anului 2017 a expus scăderea numărului de vizitatori la cele mai proeminente atracții de artă din Londra, un paradox înfricoșător pentru turismul record al anului în oraș.

După ce pandemia de anul trecut a victimizat convergența umană către mediile fizice, această avere descurajantă nu poate fi concluzionată decât în ​​continuare.

În ciuda acestui fapt, o formă națională de artă emergentă rapid în mainstream ar putea promite o reapariție în tot sectorul. Și că este forma de arta, desigur, a unui jeton nonfungible ( NFTs ).

Fondată pe principiile descentralizării, provenienței verificate și autonomiei spațiale, această comunitate ar putea deveni foarte bine impulsul din spatele următoarei generații de prezentare artistică.

Acești creativi locuiesc într-o lume în care arta este pixelată, cadrele sunt virtuale, valorile aberante și maverick-urile sunt îmbrățișate ca normă, iar punkii sunt considerați la fel de mult ca Picassos.

Născut în 2017, Crypto Punks a devenit pionierul culturii NFT, pătrunzând în mainstream pentru a reprezenta simboluri moderne ale statutului și stimei sociale.

În centrul iconografiei internetului, aceste avatare avangardiste au inspirat acum off-springs, cum ar fi Bored Ape Yacht Club și Cool Cats, printre multe altele.

NFT-urile au apărut într-un timp de granițe neclare între lumile noastre fizice și digitale. O dezbatere pusă adesea este dacă arta aparține galeriilor fizice, pe ecranele online sau chiar în metaversul virtual . Aceasta este o conversație care va continua să evolueze în fiecare zi, pe măsură ce noile opinii și idei modelează peisajul cultural.

Spațiul NFT a asistat la o creștere parabolică în ultimele douăsprezece luni. OpenSea, piața de top NFT, a înregistrat un volum colosal de tranzacționare de 4 miliarde USD în august 2020 și ar fi găzduit 98% din tranzacțiile de pe întreaga piață cu doar 37 de membri ai personalului.

NFT-urile au atras deja o mulțime de giganți corporativi, inclusiv Visa , Nike și NBA , precum și vedete sportive globale Tom Brady, Steph Curry și Lionel Messi. O insignă punk pin a fost prezentată chiar la Met Gala săptămâna trecută pe îmbrăcămintea co-fondatorului Reddit, Alexis Ohanian.

Cu această apreciere reînnoită pentru expresia artistică și entuziasmul pentru potențialul mediului său, galeriile de artă și muzeele care încearcă să îmbrățișeze inovația s-ar putea afla pe punctul de a renaște.

Cointelegraph a vorbit cu Elio D'Anna, fondatorul HOFA - o galerie cu sediul în Londra, plină de istorie criptografică - pentru a discuta despre semnificația culturală a invitării artei nefungibile în spațiile tradiționale.

Faptul că artiștii lucrează cu medii digitale pentru a crea imagini, redări și artă generată de grafică pe computer, deschide într-adevăr un nivel cu totul nou către modul în care percepem arta și lumea.

Galeria va deschide o vitrină publică în următoarele săptămâni, în colaborare cu Studio37, pentru a afișa arta NFT în valoare de 64 milioane USD, inclusiv șase din cele douăzeci și patru de CryptoPunks ultra-rare. Piesele vor fi tipărite sub formă de litografii de 41 x 41 cm și semnate de John Watkinson, cofondatorul Larva Labs.

În plus față de tipărire - care este ștampilată cu un sigiliu de aprobare punk roșu - piesa va conține o frază de semințe de 12 cuvinte care să permită cumpărătorului accesul la simbolul digital ERC-721.

Printre reclame și aplauze recente, una dintre cele mai importante achiziții ale pieței de jetoane nefungibile a fost recunoașterea egală față de venerații săi contemporani.

Acesta este motivul pentru care a fost un moment fundamental să asistăm la imersiunea publică prestigioasă a casei de licitații Sotheby în spațiu. Au devenit prima casă de licitații care a acceptat plățile BTC și ETH în luna mai și au continuat să faciliteze evenimentele NFT, cum ar fi vânzarea codului sursă World Wide Web.

Mai recent, Sotheby's a găzduit o colecție de vânzare de 101 Bored Apes și șase seruri mutante pentru 24,39 milioane de dolari , o valoare care a sfidat toate așteptările pe timp de noapte.

În conversația noastră, fondatorul galeriei HOFA, D'Anna, a comentat, de asemenea, alegerea NFT-urilor Punk, Ape și Fidenza în cadrul expoziției și de ce a fost important să selectăm lucrări „blue-chip”.

Acestea sunt o creație istorică a pieselor unice despre care se va vorbi în anii următori. A avea unul dintre primele obiecte de colecție din această nouă lume NFT este rar și face parte din motivul pentru care oamenii sunt atât de dornici să le colecteze.

Expoziția „Portretul unei ere” va fi accesibilă personal, online prin intermediul aplicației mobile HOFA, precum și prin realitatea virtuală.

Tehnologiile virtuale și augmentate încearcă să ofere publicului o experiență tridimensională unică, captivantă, într-o multitudine de sectoare de divertisment vizual.

Muzeul de Arta Crypto este o galerie Metaverse care a fost deschisă în aprilie 2020 , în Somnium spațiu pe blockchain Ethereum. Afișează o vastă colecție de artă tokenizată pe care cunoscătorii muzeelor ​​au achiziționat-o ca jetoane nefungibile.

Muzeul s-a clasat pe locul 20 în lista anuală a anului 2020 a Cointelegraph cu cele mai influente figuri din cripto și blockchain și a lansat un jeton nativ pe poligon în luna mai pentru a încuraja guvernarea în spațiu.

Spre sfârșitul conversiei noastre, D'Anna și-a împărtășit gândurile despre ascensiunea metaversului și impactul potențial pe care îl poate avea asupra galeriilor de artă și muzeelor ​​din întreaga lume.

Cred că ar trebui să fim mereu deschiși și, ca atare, sunt foarte interesat de toate noile creații și expresii din lumea artei. Metaversele vor apărea, dar cred în continuare că arta fizică își va rezerva întotdeauna un loc foarte special în colecția tuturor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.