Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nici nu şi-a intrat bine în drepturi şi Trump face deja invitaţii oficiale la Casa Albă

Preşedintele ales al Statelor Unite ale Americii (SUA), Donald Trump, l-a invitat pe premierul Republicii Irlanda, Enda Kenny, la Casa Albă pentru a sărbători Ziua Sfântului Patrick în martie 2017, a anunţat joi guvernul de la Dublin, citat de agenţia DPA.

În cadrul unei convorbiri telefonice care a avut loc miercuri seara şi care a durat 10 minute, Kenny l-a felicitat pe Trump pentru câştigarea alegerilor şi amândoi ''s-au angajat să coopereze în folosul Irlandei şi al Statelor Unite'', se precizează într-un comunicat al guvernului.

Un miliardar arab îngroapă securea războiului pe Twitter şi îl felicită pe Trump

Trump i-a spus lui Kenny că, ''în spiritul legăturilor puternice dintre cele două ţări, îndelungata tradiţie a liderilor irlandezi de a asista la Casa Albă la manifestările consacrate Zilei Sfântului Patrick va continua'', tradiţie ce datează din 1955.

Într-un comunicat anterior privind alegerea lui Trump, Kenny a promis că va coopera strâns cu noua Administraţie şi cu Congresul din SUA pentru ''a continua reforma comprehensivă privind imigraţia, un subiect ce este atât de important pentru zeci de mii de irlandezi care aduc o contribuţie majoră Americii''.

Kenny l-a calificat mai înainte pe Trump, în parlamentul de la Dublin, drept ''periculos'' şi ''rasist'', dar miercuri el a spus că a făcut declaraţiile respective ''în vâlvătaia luptei'', potrivit Irish Independent.

Politica externă a lui Trump, un mare pas spre necunoscut / ANALIZĂ

Reacţiile în Irlanda s-au concentrat pe promisiunile preelectorale al lui Trump de a reduce taxa corporativă la 15 % şi de a aduce locurile de muncă înapoi în SUA.

Rata taxei corporative de 12,5 % din Irlanda a atras numeroase multinaţionale americane în Irlanda, inclusiv Google, Apple şi Pfizer. Unul din zece locuri de muncă din Irlanda depinde de multinaţionale, relatează agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.