Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NICICUM nu e bine: Consiliul Național al Elevilor a LUAT FOC după ce Guvernul a anunțat că AMÂNĂ revenirea în școli pentru 1 octombrie

Facebook
scoala

După ce s-au revoltat din cauza deschiderii școlilor în septembrie, Consiliul Național al Elevilor nu e mulțumit nici de amânarea revenirii în bănci pentru data de 1 octombrie. „Stimați guvernanți, începem sau nu școala?” se întreabă reprezentanții elevilor, după ce premierul Ludovic Orban a anunțat că e posibil ca revenirea în bănci să se amâne pentru 1 octombrie.

„În cursul zilei de astăzi, premierul României, Ludovic Orban, a declarat că Guvernul ia în calcul începerea cursurilor în regim online până la data de 1 octombrie, atunci când elevii se vor întoarce fizic la școală.

Considerăm că această propunere dă dovadă de o iresponsabilitate imensă din partea Executivului, care a demonstrat că nu poate să realizeze o simplă analiză a stării de fapt din teritoriu. Scenariul roșu care ar urma să fie impus de la centru (deși, conform tuturor declarațiilor din această vară, decizia de redeschidere a școlilor se ia la nivel local) reflectă întru totul lipsa asigurării măsurilor igienico-sanitare în unitățile de învățământ din România.

Considerăm că, în contextul în care Guvernul nu a făcut niciun efort real pe parcursul verii pentru a asigura infrastructura digitală de care au nevoie peste 900.000 de elevi, este inadmisibil ca, în acest moment, să pornim de la premisa că școala va începe în mediul online. În acest sens, solicităm Guvernului să ia măsuri reale de protecție în teritoriu, care să permită întoarcerea la școală a elevilor și cadrelor didactice în siguranță.

„Observ că Guvernul României nu are capacitatea, pur și simplu, de a realiza o analiză a situației reale din teritoriu. E în regulă, vă putem oferi noi o mână de ajutor: 900 de MII de elevi nu au avut acces la educația digitală pe durata pandemiei, iar dumneavoastră, stimați guvernanți, nu ați făcut nimic pentru a îndrepta acest lucru, în afară de a pasa responsabilitatea achizițiilor publice de la o instituție la alta. Singurul lucru care a mai rămas de făcut este asigurarea tuturor condițiilor igienico-sanitare în școli, pentru a permite întoarcerea la cursuri în siguranță a elevilor și profesorilor. În același timp, Guvernul are datoria de a relua procedura de achiziție publică pentru dispozitive, conform Legii nr. 109/2020. Abia după aceea vom putea vorbi despre educație digitală pentru toți elevii.”, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor.”

Reamintim că Premierul Orban a anunțat vineri după-amiaza că au fost discuții ca școlile să înceapă fizic de la 1 octombrie, iar între 14 și 30 septembrie să fie cursuri online. ”Deocamdată nu am luat nicio decizie”, a precizat Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.