Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Ciucă a tras linie și a ieșit pe plus: România a atras deja peste 6 miliarde de euro prin PNRR

Inquam Photos / Octav Ganea
nicolae ciuca

România are deja 6,35 de miliarde de euro din PNRR și se află în plin proces de pregătire a următoarei cereri de plată, transmite premierul Nicolae Ciucă, prezent la semnarea unor contracte finanțate prin componenta „Valul Renovării” din Planul Național de Redresare si Reziliență.

”Este un moment în care putem să facem o analiză a întregului proces care s-a desfășuat până în acest moment, pe etapele de implementare a PNRR, etapele trimestriale. Până în acest moment România a reușit să primească aprobarea și finanțarea pentru prima cerere de plată. Alături de suma de prefinanțare și banii din prima cerere de finanțare în România avem deja 6,35 miliarde de euro și suntem în plin proces de pregătire a următoarei cereri de plată”, El a amintit și de vizita efectuată la la Bruxelles.

„Este un angajament al Românei să luăm toate măsurile pentru a ne asigura că până la finele anului 2026 vom implementaa acest plan și vom reuși să atragem fondurile pentru modernizarea României. (...) Am participat la o activitzate concretă prin care am reșuit să demarăm acest proces de implementare. La nivelul Ministerului Dezvoltării deja au fost făcuți pași înainte de finalizarea termenului, practic cu sașe luni, a acestui program. Valul Renovării este un program foarte mult așeteptat de către români, pentru că vizează atât consolidarea școlilor, spitalelor, a instituțiilor publice, cât și eficientizarea energetică la aceste obiective și a blocurilor de locuințe,. Trebuie să monitorizăm de la nivelul mnisterului și la nivelul fiecărei localități să îndeplinească procedurile tehnice pentru a accesa aceste fonduri. Avem fondurile europene, dar și fondurile pe investiții de la bugetul de stat care trebuie să folosite cât mai eficient pentru a ne atinge obiectivele din planul de guvernare”, încheie Ciucă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.