Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Ciucă anunță o mică revoluție în România: înmatricularea online a unei mașini/ Video

Ciuca digitalizare

Premierul Nicolae Ciucă susține că în cadrul Guvernului se lucrează la proiecte de digitalizare care să pună ”statul să plimbe hârtii, nu cetățeanul”. Ciucă a dat ca exemplu un hub care se pregătește la Ministerul de Interne prin care oamenii își vor putea înmatricula o mașină în sistem online.

”La nivelul Ministerului de Interne se pun bazele pentru digitalizarea unui hub pentru evenimente de viață: de la obținerea unui cazier judiciar și până la înmatricularea unui autovehicul. De asemenea, la nivelul Ministerului Educației se derulează un proiect pentru dobândirea de competențe digitale.

Am avut o discuție, la nivelul Comisiei, la Bruxelles, atunci când am discutat o serie de principii și detalii pe tema digitalitării. Unul dintre subiecte a fost impactul pe care îl va avea digitalizarea asupra cetățenilor și aici s-a vorbit despre seniori, dar și despre cei din mediul rural. Aici s-a discutat despre un program pentru ca oamenii să dobândească un set minim de cunoștințe, pentru a putea să beneficieze de serviciile digitalizate.”, a spus Nicolae Ciucă.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.