Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Ciucă, întrevedere cu ministrul Aviaţiei Civile din India, la Palatul Victoria

Guvern
Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă l-a primit miercuri, la Palatul Victoria, pe Jyotiraditya Scindia, ministrul Aviaţiei Civile din India - trimis special al prim-ministrului indian Narendra Modi - aflat în România pentru a organiza repatrierea studenţilor indieni evacuaţi din zonele de conflict din Ucraina, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, întâlnirea are loc la două zile de la discuţia telefonică avută de către premierul român cu omologul său indian.

Sursa citată menţionează că ministrul Aviaţiei Civile se află în România pentru a organiza repatrierea studenţilor indieni evacuaţi din zonele de conflict din Ucraina, care au fost sprijiniţi de către statul român, primind găzduire şi cele de strictă necesitate.

"Ministrul Scindia a înmânat prim-ministrului Nicolae Ciucă o scrisoare adresată de către premierul indian Narendra Modi. Cu aceeaşi ocazie, a adus mesajul de mulţumire al premierului şi al celor 1,3 miliarde de locuitori ai Indiei pentru sprijinul acordat de către partea română studenţilor indieni. India a reuşit să extragă până acum din Ucraina 11.000 din cei circa 20.000 de studenţi. În prezent, circa 3.000 de studenţi se află în Bucureşti şi aşteaptă cele 6 avioane cu care să fie repatriaţi. De asemenea, 1.000 de studenţi se află în găzduire în zona Siret şi urmează a fi repatriaţi", se arată în comunicat.

În acelaşi context, premierul Nicolae Ciucă a subliniat faptul că India poate conta pe România în vederea repatrierii cetăţenilor săi sosiţi din zonele afectate de agresiunea militară rusă.

Totodată, premierul român a subliniat bunele relaţii de prietenie româno-indiene, precum şi nivelul schimburilor comerciale şi al investiţiilor indiene în România.

Conform comunicatului, partea indiană a adresat invitaţia prim-ministrului Narendra Modi ca, după depăşirea perioadei actuale de criză, premierul Nicolae Ciucă să efectueze o vizită în India.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.